همه چیز دان

اینجا درباره همه چیز صحبت میشه

همه چیز دان

اینجا درباره همه چیز صحبت میشه

فرش قرمز برای سرمایه گذاران در کرمان پهن است

فرش قرمز برای سرمایه گذاران در کرمان پهن است
استاندار کرمان گفت: دست سرمایه‌گذار را می‌بوسیم و فرش قرمز برای او پهن می‌کنیم و اصلا نباید بگذاریم سرمایه گذار در استان معطل بماند.


به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی زینی‌وند، استاندار کرمان امروز ۲۳ آذرماه در پنجمین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان کرمان در سال۹۹ که در سالن شهید مرتضوی استانداری برگزار شد، شفاف‌سازی را اصل حکومت‌داری دانست و گفت: حضور مدیران در جلسات برای بنده مهم است و مدیران با هماهنگی می‌توانند در برخی از کارگروه‌ها، معاون تخصصی همان حوزه را به صورت ثابت و تام‌الاختیار بفرستند.

او با اشاره به طرح‌هایی که محقق نشده‌اند،  بیان کرد: انتظار می‌رود مدیران دلایل به سرانجام نرسیدن طرح‌ها را بیان کنند و  نباید همه تقصیر‌ها را به گردن بانک‌ها بیندازیم و باید مشکلاتی که باعث تحقق نیافتن طرح‌ها شده را به صورت شفاف و مشخص ارائه کرد.

زینی وند اشتغال روستایی را از اقدامات بسیار راهبردی دانست و بیان کرد: در بحث تسهیلات اشتغال روستایی، وضع استان خوب است؛ زیرا تسهیلات ارزانی هستند که در دل روستا‌ها به صورت شبکه‌ای ورود پیدا کرده و با ایجاد اشتغال خرد در روستا‌ها توازنی در اشتغال ایجاد می‌کنند؛ بنابراین ضمن تقویت طرح‌های کلان، صنایع بزرگ و ... نباید این بخش را تضعیف کرد.

او با بیان اینکه توجه و تمرکز بیش از حد برنامه‌ریزی و منابع استان روی صنایع بزرگ باعث شده است، بخشی از ظرفیت‌های استان غیرفعال شود، بیان کرد: این اتفاق منجر شده است که امروز بخش مهمی، مانند خدمات که با هزینه کم، می‌تواند برای افراد شغل ایجاد می‌کند، مغفول واقع شود این در حالی است که می‌توانستیم با کم ترین امکانات و هزینه، اشتغال و درآمد قابل توجهی را در استان ایجاد کنیم.

مقالات مرتبط: قالیشویی مجیدیه

استاندار کرمان تقویت و هدایت منابع به سمت مشاغل خرد، خانگی و خدمات را از راهبرد‌های مهم اشتغال برشمرد و گفت: اقدامات معین‌های اقتصادی استان در بخش کسب و کار‌های اجتماعی خوب بوده است؛ اما همچنان جای کار در این حوزه در استان زیاد است و کسب و کار‌های اجتماعی برای توازن در بخش اشتغال استان مهم  هست که متاسفانه این بخش نیز در استان مغفول مانده است.

او افزود: اگر بتوانیم از اعتبارات ارزان قیمت دولتی و پولی که معین‌های اقتصادی و اعتبارات ارزان نهاد‌های حمایتی به ما می‌دهند، استفاده کنیم در کوتاه مدت اتفاقات خیلی خوبی در حوزه اشتغال استان رخ خواهد داد.

زینی وند با یادآوری اینکه  پارسال حدود ۲۵ هزار شغل در استان از دست رفته است، تصریح کرد: اگر طرح‌های تبصره ۱۸، اشتغال روستایی و رونق تولید را به یکدیگر وصل می‌کردیم، می‌توانستیم اشتغال خیلی خوبی را ایجاد کنیم.

او جذب تسهیلات تبصره ۱۸ در حوزه کشاورزی استان را خوب ارزیابی کرد و افزود: وضعیت استان در جذب تسهیلات در حوزه کشاورزی بد نیست؛ اما با توجه به ظرفیت کشاورزی استان، کسب رتبه پنجم در کل کشور شایسته این استان نیست ضمن آنکه در حوزه صنعت، عملکرد بانک‌ها ضعیف و در حوزه گردشگری بسیار ضعیف هستیم.

استاندار کرمان با تاکید بر اینکه دستگاه‌ها پرونده‌هایی که قطعی و کامل هستند را به بانک‌های عامل معرفی کنند، بیان کرد: دست سرمایه‌گذار را می‌بوسیم و فرش قرمز برای او پهن می‌کنیم و همه ما در خدمت او هستیم و اصلا نباید بگذاریم سرمایه گذار در استان معطل بماند؛ اما برای سرمایه‌گذاری که انگیزه کار در استان را ندارد وقت نخواهیم گذاشت و ما مجبور نیستیم دنبال فردی برویم که وثیقه و ... ندارد، و وقت خود را صرف افرادی که انگیزه و کارایی لازم را ندارند، نخواهیم گذاشت.

انتقاد استاندار از صنعت گردشگری در کرمان 
او با اشاره به حوزه گردشگری استان کرمان گفت: استان‌های یزد، اصفهان و فارس مثلث گردشگری را در این منطقه تشکیل داده‌اند. جای سوال است که چرا استانی مانند کرمان با این همه ظرفیت گردشگری و تاریخی به آن‌ها نمی‌پیوندد تا مربع گردشگری تشکیل شود؟

استاندار کرمان با انتقاد از نحوه پرداخت تسهیلات برای احداث هتل در استان، خطاب به بانک‌ها بیان کرد: به هیچ عنوان، موضوع میزان اشتغال هتل‌های استان، توجیه خوبی برای ندادن تسهیلات نیست. چرا بانک‌ها، میزان اشتغال بوم‌گردی‌ها، هتل‌های کپری و کمپ‌ها را در نظر نمی‌گیرند؟ برچه مبنایی این حرف را می‌زنید؟ نباید گردشگری استان ابتر باشد.

او با تاکید برآنکه دنیایی از ظرفیت‌های گردشگری در استان کرمان وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه این سه استان، با تشکیل چنین مثلث گردشگری، کرمان را از حوزه گردشگری بین‌المللی کنار گذاشته‌اند که نیاز است مدیران مربوطه روی این موضوع به صورت جدی کار کنند.

عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان  افزود: در بحث بوم‌گردی‌ها، شاهد هستیم در شهرستان نیریز، گردشگران ایتالیایی و آلمانی ۶ ماه در نوبت حضور در خانه‌های بوم‌گردی این منطقه هستند تا بتوانند یک شب در آنجا اقامت داشته باشند؛ اما جای سوال است که چه اتفاقی می‌افتد در کرمان چنین مخاطبی وجود ندارد. بروید ببینید آن‌ها چه کرده‌اند که به این اندازه شناخته شده هستند. نمی‌خواهیم رقابت بین استان‌ها ایجاد کنیم؛ اما این‌ها مدل است و می‌توانیم از این مدل‌ها الگو بگیریم.

 او تصریح کرد: گردشگری استان کرمان می‌تواند به گردشگری اول دنیا تبدیل شود؛ زیرا ظرفیت‌های زیادی گردشگر در این استان وجود دارد که اصلا نمی‌توانیم آن‌ها را بشماریم؛ اما برای معرفی آن‌ها به راهبرد نیاز داریم.

زینی وند بیان کرد: هنوز آثار زلزله ۱۷ سال پیش در شهر بم وجود دارد؛ اگر این بم، در اختیار یکی از استان‌های نزدیک ما بود، قطعا کل دنیا را بسیج می‌کردند تا به بم برای گردشگری بیایند. قصد این را ندارم که بگویم توجه نشده است؛ اما بیش از این باید به موضوع گردشگری توجه می‌شد.

استاندار کرمان گفت: متهم کردن یکدیگر فایده ندارد و باید به دنبال رفع ایراد‌ها باشیم و با تلاش و مذاکره بتوانیم مشکلات را رفع کنیم.

زینی وند اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل را یک مثلث مهم برای جبران اشتغال از دست رفته استان در این سه ماه دانست و بیان کرد: سطح مدیران استان، خوب است؛ اما باید مدیران مقداری تحرک خود را افزایش دهند. اجرای مصوباتی که در جلسات تصویب می‌شوند، یکی از اولویت‌های اصلی ما است و قطعا اجرای مصوبات را پیگیری خواهیم کرد؛ بنابراین مدیران باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر موضوعی در جلسه مطرح می‌شود که قابلیت اجرایی شدن ندارد، از تصویب آن جلوگیری کنند.

در این جلسه مدیران کل جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان و میراث فرهنگی کرمان، گزارشی از عملکرد بند الف تبصره ۱۸ در استان کرمان ارائه دادند. 

منبع: خبرگزاری ایسنا 
مقالات دیگر

تحریم های داخلی صادرات فرش دستباف را زمین زد

تحریم های داخلی صادرات فرش دستباف را زمین زد

تا دو دهه قبل ما سالانه یک میلیارد دلار صادرات فرش داشتیم اما بیشتر به دلیل تحریم داخلی این عدد به ۷۰ میلیون دلار رسیده است.

گروه اقتصادی: عبدالله بهرامی در مورد وضعیت تولید و صادرات فرش اظهار داشت: صادرات فرش در ۴ ماه نخست امسال ۱۵ میلیون دلار بود و مشخص نیست تا پایان سال بتواند به ۵۰ میلیون دلار برسد.


 

به گزارش بولتن نیوز، رئیس اتحادیه تعاونی فرش دستباف افزود: کاهش صادرات دو دلیل عمده دارد؛ دلیل نخست تحریم دولت آمریکا از سال ۹۷ است چراکه ۳۰ درصد از صادرات فرش ما به بازار آمریکا بود. ۷۰ درصد دیگر افت صادرات هم ناشی از تحریم‌های داخلی بوده است.


صادرات فرش اغلب به صورت امانی است


وی با اشاره به مصوباتی که به مثابه تحریم داخلی، دست و پای صادرکنندگان را بسته است، گفت: مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی یکی از دلایل افت صادرات است، زیرا اولاً اختلاف مبلغ ریالی دلار آزاد با نیمایی زیاد است و همچنین صادرات فرش با صادرات سایر کالاها فرق می‌کند. فرش عموماً به صورت امانی صادر می‌شود و خریدار در همان لحظه پول نمی‌دهد. ممکن است فرش برگشت داده شود و یا از کشوری به کشور دیگر ارسال شود.


مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی یکی از دلایل افت صادرات است. فرش عموماً به صورت امانی صادر می‌شود و خریدار در همان لحظه پول نمی‌دهد. ممکن است فرش برگشت داده شود و یا از کشوری به کشور دیگر ارسال شود


بهرامی با بیان اینکه صادرکنندگان عطای صادرات را به لقایش بخشیدند، گفت: از این رو صادرکنندگان برای اینکه دچار مشکل نشوند و یا بعنوان بدهکار ارزی به قوه قضائیه معرفی نشوند، امسال و سال گذشته مبادرت به صادرات فرش نکردند و سرمایه‌هایشان را در بخش‌های دیگر کشور سرمایه گذاری کرده‌اند که نه مالیاتی دارد و نه زیانی و در عین حال سودآوری خوب و بی دردسری هم دارد.


وی ادامه داد: در این مورد بارها با بانک مرکزی و وزارت صمت از طرق مختلف جلسه گذاشته‌ایم و گفتیم که فرش دستباف پرچم دوم ایران است و شما به جای ریختن آب در آسیاب دشمن به فعالان بخش فرش کمک می‌کردید. وقتی دشمن بعد از موشک دست روی فرش گذاشت یعنی این صنعت جایگاه ویژه اجتماعی و اقتصادی دارد. اگر کسی حداقل اطلاعات اقتصادی هم داشته باشد می‌داند که ۹۵ درصد این صنعت صادرات محور و ارزآور است و باید حمایت شود؛ مسئولان باید صادرات این محصول را تسهیل و فعالان را تشویق به تولید می‌کردند تا بتوان تا حدودی خلأ ارز نفتی را از این طریق پر کرد.


بارها با بانک مرکزی و وزارت صمت از طرق مختلف جلسه گذاشته‌ایم و گفتیم که فرش دستباف پرچم دوم ایران است و شما به جای ریختن آب در آسیاب دشمن به فعالان بخش فرش کمک می‌کردید


رئیس اتحادیه تعاونی فرش دستباف افزود: بانک مرکزی می‌گوید با کاهش درآمد ارزی مواجه شده و باید به یک شکلی صادرکننده را ملزم به برگرداندن ارز کرد اما صادرات فرش با صادرات سایر کالاها فرق دارد و نمی‌توان همچون سایر صادرکنندگان با این بخش برخورد کرد.


پارسال صادرات فرش ۷۰ میلیون دلار بود


وی افزود: تا دو دهه قبل ما سالانه یک میلیارد دلار صادرات فرش داشتیم و در ده سال اخیر که در بدترین شرایط تحریمی بودیم، سالانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار فرش صادر کردیم، اما از پارسال که بانک مرکزی بحث پیمان سپاری و تعهد ارزی را اجرا کرد کل صادرات فرش ما در سال گذشته به ۷۰ میلیون دلار رسید.


تا دو دهه قبل سالانه یک میلیارد دلار صادرات فرش داشتیم و در ده سال اخیر که در بدترین شرایط تحریمی بودیم، سالانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار فرش صادر کردیم، اما از پارسال که بانک مرکزی الزام به رفع تعهد ارزی کرد کل صادرات فرش ما در سال گذشته به ۷۰ میلیون دلار رسید

شاید بخواهید بیشتر بخواهید: قالیشویی در فدک

بهرامی گفت: بازار خارجی را از دست دادیم و به دلیل اینکه خرید فرش دستباف اولویت مردم نیست و همچنین به دلیل شیوع کرونا بازار داخلی را هم از دست داده‌ایم که این موضوع به نزولی شدن تولید منجر می‌شود.


به واردکننده ابریشم و پشم تبدیل شده‌ایم


وی با بیان اینکه از سویی دیگر نیز به تأمین مواد اولیه فرش توجهی نشده است، تصریح کرد: ما تبدیل به یکی از بزرگترین واردکنندگان پشم و ابریشم شده‌ایم این در حالیست که در کشور هم مزیت بسیار بزرگی در تولید ابریشم داشتیم و تا دو دهه قبل از صادرکنندگان این محصول بودیم. بهترین پشم‌ها را در کشور داریم اما به علت عدم فرآوری، به صورت خام صادر می‌شود و پس از فرآوری شدن در کشورهای خارجی با قیمت بالایی به کشور برمی‌گردد که همین موضوع تولید را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد زیرا قیمت تمام شده را به شدت بالا می‌برد.


بهرامی گفت: در حال حاضر نرخ هر کیلوگرم ابریشم بین یک میلیون و ۸۰۰ تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.


به یکی از بزرگترین واردکنندگان پشم و ابریشم تبدیل شده‌ایم این در حالی است که در کشور مزیت بسیار بزرگی در تولید ابریشم داشتیم و تا دو دهه قبل، صادرکننده این محصول بودیم. بهترین پشم‌ها را در کشور داریم اما به علت عدم فرآوری، به صورت خام صادر می‌شود و پس از فرآوری شدن در کشورهای خارجی با قیمت بالایی به کشور برمی‌گردد


رئیس اتحادیه تعاونی فرش دستباف گفت: به طور کلی حوزه فرش دستباف با کاهش تولید، کاهش صادرات، عدم حمایت داخلی در بحث تأمین سرمایه و عدم اجرای بیمه قالیبافان مواجه شده است.


تهاتر برای صادرکننده فرش راحت نیست


وی در مورد تهاتر، اظهار داشت: امکان تهاتر وجود دارد اما تهاتر کار راحتی نیست؛ تخصص صادرکننده در صادرات است. فرد باید به مواد اولیه و سیستم صادرات اشراف داشته باشد اما واردات کار صادرکننده نیست.


رئیس اتحادیه تعاونی فرش دستباف گفت: تعداد کل صادرکنندگان فرش ایران به صد نفر هم نمی‌رسد که همه این افراد هم مسن هستند و جوان زیر ۴۰ سال در صادرات فرش نمی‌بینید. صادرکنندگان فرش مثل باقی صادرکنندگان نیستند و سالهاست در این کار هستند و آبروی شغلی خود را از دست نمی‌دهند؛ نباید بانک مرکزی این افراد را ملزم به تعهد ارزی می‌کرد زیرا با این کار فقط صادرات را از بین برد و تولید را تحت‌الشعاع قرار داد.


وی افزود: فرش دستباف ایران در طول تاریخ رتبه اول را در جهان داشت و حال به رتبه چهارم سقوط کرده‌ایم؛ این در حالیست که به دست آوردن جایگاه قبلی و کشورهای هدف قبلی بسیار سخت و هزینه بر است. هند و پاکستان جای ما را گرفته‌اند. مصر که قبلاً حرفی برای گفتن در این بخش نداشت به دلیل عدم حضور ما جایگاه خود را تثبیت کرده است.


بهرامی اظهار داشت: ایران از نظر میزان تولید و طرح و نقشه فرش جایگاه بسیار خوبی در جهان داشت، اما مسئولان هیچ توجهی به این پتانسیل و پیشینه ندارند.

منبع: خبرگذاری مهر

آسیب صدای هیلتی‌های سنگ فرش آمادگاه به گنبد مدرسه چهارباغ

آسیب صدای هیلتی‌های سنگ فرش آمادگاه به گنبد مدرسه چهارباغ
اصفهان – کارشناس میراث فرهنگی در استان اصفهان گفت: آلودگی صوتی ناشی از صدای هیلتی‌های مورد استفاده برای سنگ فرش کردن خیابان آمادگاه منجر به ایجاد آسیب به گنبد مدرسه چهارباغ شده است.

شهرام امیری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به تاثیر آلاینده‌های جوی در اصفهان در خصوص تاثیر خشکسالی و فرونشست بر روی بناهای تاریخی اظهار داشت: باید توجه داشت که این پدیده همه اجزای شهر اصفهان را به دلیل دشتی بودن این منطقه تهدید می‌کند.

وی اضافه کرد: باید توجه داشت که تنش‌های ایجاد شده ناشی از قطع و وصل شدن مکرر رودخانه زاینده رود به بناهای این شهر آسیب می‌زند.

این کارشناس میراث فرهنگی با بیان اینکه هدف نیاکان ما از بنا کردن شهر اصفهان در این منطقه دشت گونه بودن آن و وجود رودخانه زاینده رود بوده است، ابراز داشت: باید توجه داشت حیات در این منطقه تا نطنز بسته به آب زاینده رود است و از این رو قطع جریان دائمی زاینده رود همه موجودات این منطقه را آزار می‌دهد.

وی افزود: هر چند آبرسانی به کشاورزان از طریق کانال‌های آب انجام می‌شود اما باید توجه داشت که اغلب این کانال‌ها سیمانی است و بخش قابل توجهی از آب‌های زیرزمینی دشت اصفهان که تا منطقه برخوار ادامه می‌یابد از رودخانه زاینده رود تامین می‌شود و به همین دلیل تنش‌های ایجاد شده خطر فرونشست را تشدید می‌کند.

امیری با بیان اینکه جریان دائمی زاینده رود تنها برای زیبایی و حفاظت از بناهای تاریخی اصفهان نیست، اضافه کرد: دراین زمینه برای ادامه حیات و جلوگیری از فرونشست نیاز به جریان دائمی رودخانه زاینده رود داریم.

وی ادامه داد: هر چاهی که در منطقه دشت بزرگ اصفهان حفر می‌شود از آب زاینده رود تغذیه می‌کند و آب چاه‌های زیرزمینی را نیز تامین می‌کند.

لزوم ایجاد دوباره دریاچه پل خواجو برای پرشدن سفره‌های آب زیرزمینی

این کارشناس میراث فرهنگی با بیان اینکه در زمان صفویه در محدوده پل جویی تا پل خواجو دریاچه‌ای وجود داشت که آن را تخته بند می‌کردند و از آب این دریاچه آب‌های زیرزمینی را تامین می‌کردند که امروز نبود این دریاچه همانند غایب بزرگی است که باید برای حضور مجدد آن برنامه‌ریزی کنیم.

وی در خصوص تاثیر آلاینده‌ها بر بناهای تاریخی اصفهان ابراز داشت: این بناها به دلیل نوع مصالحی که در آنها به کار رفته از آلاینده‌های جوی تاثیرپذیری بالایی دارند که در این زمینه باید به تاثیر آلودگی صوتی نیز بر این بناها اشاره کنیم.

امیری با بیان اینکه آلاینده‌های جوی چهره میراث تاریخی اصفهان را کدر کرده و این متریال را از بین می‌برد، ادامه داد: اغلب متریال استفاده شده در این بناها چوب، گچ و کاشی است و با اولین بارش و پایین آمدن ذرات معلق در هوا باران اسیدی را داریم که این باران آسیب جدی به بناهای تاریخی وارد می‌کند.

افزایش سرعت فرسودگی بناهای تاریخی اصفهان تا ۱۰ سال

وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر شاهد افزایش سرعت فرسایش بناهای تاریخی در شهر اصفهان هستیم، اظهار داشت: عمده این فرسایش‌ها را می‌توان در روند فرسوده شدن گنبد مدرسه چهارباغ، گنبد مسجد امام و گنبد مسجد شیخ لطف‌الله جست‌وجو کرد.

این کارشناس میراث فرهنگی با بیان اینکه سرعت فرسوده شدن مصالح ساختمانی بناهای تاریخی در اصفهان بیش از ۱۰ سال کاهش یافته است، ابراز داشت: در گذشته این بناها هر ۳۰ سال یکبار مرمت و بازسازی می‌شد و این در حالی است که این بازه زمانی به حدود ۲۰ سال کاهش یاقته است.

وی افزود: از سوی دیگر آلودگی‌های صوتی نیز تاثیرات مخربی بر روی آثار تاریخی اصفهان داشته به گونه‌ای که طی چند روز اخیر اجرای پروژه عمرانی در خیابان آمادگاه منجر به ورود خسارت به گنبد مدرسه چهارباغ شده است.

امیری ادامه داد: هیلتی‌های مورد استفاده برای سنگ فرش کردن خیابان آمادگاه منجر به ایجاد این آسیب شده است.

مقالات دیگر: قالیشویی سبلان

۶۴ درصد فرش بافان املشی تحت پوشش بیمه هستند

۶۴ درصد فرش بافان املشی تحت پوشش بیمه هستند

رشت-ایرنا - رئیس اداره صنعت،معدن، تجارت املش گفت : ۶۴درصد فرش بافان املشی تحت پوشش بیمه هستند.


رضا صفرزاده روز دوشنبه در مصاحبه با ایرنا اظهار داشت : از ۲۷۱ نفر فرش باف املشی ۱۷۳ نفرمعادل ۶۴ درصد از این افراد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند.


وی خاطرنشان کرد:فرش بافان املشی بیشتر در زمینه تولید قالیچه های کوچک در کارگاه های کوچک خانگی  و در ۴ کارگاه آموزشی زیرنظر ۱۲ مربی فعالیت دارند.


صفرزاده،  نبود یک تعاونی ویژه فرش بافان در شرق گیلان و افزایش بی رویه نرخ مواد اولیه را ازجمله مشکلات اساسی فرش بافان املشی عنوان کرد.


رئیس اداره صنعت،معدن، تجارت املش خاطرنشان کرد :هر فرش باف املشی سالانه ۱۷مترمربع فرش یاقالیچه می بافد.


شهرستان املش با ۲ بخش مرکزی و رانکوه، با ۱۴۳ روستا و جمعیتی بالغ بر ۴۴ هزار نفر در۷۰ کیلومتری شرق مرکز گیلان واقع شده است.


مقالات دیگر: قالیشویی بلوار ابوذر

 

 


قیمت گران‌ترین فرش دستباف ایران؛ متری ۶۰ میلیون تومان

قیمت گران‌ترین فرش دستباف ایران؛ متری ۶۰ میلیون تومان

سید مرتضی میری در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: فرش دستباف و دستبافته‌ها انواع مختلفی دارند در حالی که همیشه این تلقی وجود دارد که فرش دستباف بسیار گران است و ما نمی‌توانیم فرش دستباف داشته باشیم در صورتی که حداقل قیمت هر متر مربع فرش دستباف ۷۰۰تا ۸۰۰ هزارتومان است که تنوع بسیار زیادی نیز در طرح و نقش فرش‌ها وجود دارد که می‌تواند هر نوع سلیقه و با هرنوع بودجه‌ای را در داخل کشور پوشش دهد.

وی درباره گران‌ترین قیمت فرش‌های دستباف بیان کرد: قیمت فرش‌های نفیس و ابریشم بسیار بالاتر از این رقم است که می‌توان به متری ۴۰تا۶۰میلیون تومان اشاره کرد.
وی تاکید کرد: بازار داخلی ظرفیت این را دارد که همچنان خریدار فرش‌های ایرانی باشد اما برای این گستره، پیشینه و ظرفیتی که در داخل کشور وجود دارد با توجه به سال‌هایی که میعانات گازی، پتروشیمی، فرش و ... در صدر ۳ردیف صادرات غیرنفتی قرار داشته باشند، اما این ظرفیت در بازار داخلی رعایت نشده در حالی که ما باید کل جهان را بازار خود ببینیم که متاسفانه با ادامه سیاست‌های تجاری این اتفاق نمی‌افتد.

مقالات مرتبط: قالیشویی شهرک امید