همه چیز دان

اینجا درباره همه چیز صحبت میشه

همه چیز دان

اینجا درباره همه چیز صحبت میشه

استفاده نادرست از آب در شرایط کم‌آبی!/ مایع حیات در کارواش‌ها و قالیشویی‌ها هدر می‌رود

استفاده نادرست از آب در شرایط کم‌آبی!/ مایع حیات در کارواش‌ها و قالیشویی‌ها هدر می‌رود

قالیشویی فشم

روزانه حجم قابل توجهی آب در کارواش‌ها، قالیشویی‌ها، ساخت وسازها، فضای سبز و غیره هدر می‌رود که باتوجه به کاهش حجم ذخایر مخازن سدها طی سال جاری، لازم است مردم و مسؤولان اهتمام بیشتری نسبت به جلوگیری از هدررفت آب داشته باشند.


استفاده نادرست از آب در شرایط کم‌آبی!/ مایع حیات در کارواش‌ها و قالیشویی‌ها هدر می‌رود
خبرگزاری فارس از تهران، آب یکی از منابع طبیعی و ماده ای حیاتی است که به صورت روزمره در زندگی مورد استفاده قرار می گیرد که طبق آمار، حدود ۱۸ درصد آب کشور در شهر تهران استفاده می شود.

بحران کم آبی موجب شده حجم ذخایر مخازن سدهای تهران نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش یابد و از ۸۰۰ میلیون مترمکعب در مقایسه با سال ۱۴۰۰ به ۶۴۰ میلیون مترمکعب در سال جاری برسد در حالیکه این میزان در سال ۱۳۹۹، حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب بوده است.

طبق گفته محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، امسال میزان بارندگی ها ۱۸۰ میلی متر بود که ۲۲ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته و روزانه حدود ۳ و نیم میلیون مترمکعب آب در شهر تهران مصرف شده است.

همچنین سیدرسول باقری معاون نظارت بر درآمد و امور مشترکین آبفای استان تهران با اشاره به اینکه ۵ درصد از مشترکین بد مصرف در تهران هستند که حدود یک میلیون مشترک را شامل می شوند، گفت: ۴۰ درصد از مشترکان آب مصرفی مطابق الگو و ۲۰ درصد مصرفی کمی بیش از الگو دارند و حدود ۳۵ درصد پرمصرف و ۵ درصد بدمصرف هستند.

وی ادامه داد: سرانه مصرف در تهران ۱۴۰ لیتر در روز است که بدمصرف ها بیش از ۲۸۰ لیتر در روز مصرف می کنند در حالیکه سرانه آب در جهان حدود ۱۵۰ لیتر در روز است و اگر رفتار مشترکان پرمصرف تغییر نکند علاوه بر محدودیت ساعتی و افزایش تعرفه، قطع انشعاب آب رقم خواهد خورد.

مصادیقی از رفتار نادرست با مایع حیاتی

در غرب استان تهران با توجه به تراکم بالای جمعیتی، حفر چاه های غیرمجاز و برداشت های بی رویه و افت سطح آب های زیرزمینی؛ پدیده فرونشست زمین و فروچاله در برخی نقاط پدید آمده و این مسئله بر کاهش کیفیت و حجم آب نیز تاثیرگذار است.

محمدرضا گیتی پژوه مدیر امور منابع آب شهریار، قدس و ملارد با اشاره به اینکه طی هفته گذشته ۷ حلقه چاه غیرمجاز به عمق ۲۴۰ متر در غرب استان مسدود شد، اظهار کرد: آبدهی این چاه ها ۳ لیتر بر ثانیه بوده که جهت احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی و حفظ منابع آبی این اقدام با همکاری دستور قضایی انجام شد و از خروج سالانه ۵۷ هزار و ۴۲۰ مترمکعب آب در سفره های زیرزمینی جلوگیری به عمل آمد.

کنترل آب در کارواش ها

طبق آمار جهانی به طور میانگین بیش از ۸ میلیون خودرو در مراکز کارواش شستشو می شوند که هر خودروی سواری به روش سنتی بیش از ۲۰۰ لیتر آب مصرف می کند که می توان گفت برای شستشوی روزانه این تعداد خودرو میزان آبی که مورد استفاده قرار می گیرد حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون لیتر در روز است.

مصرف آب در کارواش ها بین کمتر از ۵۰ مترمکعب در روز و یا بین نیم تا یک لیتر بر ثانیه تخمین زده می شود که میانگین مصرف در ماه بیش از هزار مترمکعب است که این امر نیاز به فرهنگ سازی دارد.

گفته می شود استفاده از روش شستشو با نانوبخار در کارواش ها تاحد قابل توجهی برکاهش هدر رفت آب می تواند اثر گذار باشد اما نکته قابل اهمیت در روش سنتی و جدید، آبی است که بازیافت نشده و به صورت روان‌آب در این مراکز هدر می رود و به فاضلاب شهری وارد می شود و این آب دارای ترکیبات شستشو دهنده، ذرات چربی و دیگر مواد بوده که در شرایط بحران کمبود آب با تصفیه شدن می تواند مورد استفاده مجدد قرار گیرد.



رضا شایسته رییس اداره محیط زیست شهرستان قدس با اشاره به اینکه کارواش ها واحدهای آب بری که هستند فاضلاب آنها باید کنترل شود، اظهار کرد: این واحدهای پرمصرف آب جز خطوط قرمز بوده و باتوجه به اینکه واحدهای غیرمجاز در سطح شهر فعالیت دارند، آمار دقیقی از تعداد آنها نداشته و پایش و کنترل از واحدهای بزرگ و کوچک کارواش در دستور کار قرار گرفته است.

مدیریت آبیاری در فضای سبز

حجم قابل توجهی از آب در بخش آبیاری فضای سبز هدر می رود که لازم است باتوجه به بحران آب مسوولان شهری در تجهیز و بهسازی سیستم تجهیزات و تاسیسات آبیاری و مدیریت بهینه منابع آبی، تدبیر و اقدام جدی داشته باشند.

یکی از شهروندان شهرقدس ضمن گلایه مندی از اتلاف آب در آبیاری فضای سبز گفت: میزان آب مصرفی چمن های بلوار زیاد است و زمان آب دهی روزانه آب سرازیر شده از جدول ها و تنظیم نادرست سیستم آبیاری موجب شده که اسراف زیادی در این وضعیت کم آبی انجام شود و هنگام آبیاری گلها و درختان، سطح خیابان و معابر نیز شستشو داده شده و حجم زیادی آب از دست رود.

وی ادامه داد: وضعیت آبیاری بوستان ها نیز نیازمند توجه و رسیدگی بوده و برخی اوقات استخری از آب در پارک ها ایجاد می شود.

استفاده بهینه از پساب

باتوجه به افزایش جمعیت، افزایش شبکه های آبرسانی، کاهش بارش ها، پدیده خشکسالی و کاهش میزان آب منابع زیرزمینی و سطحی، استفاده از ذخایر آبی جایگزین باید مورد توجه قرار گیرد و کاربرد پساب به عنوان فاضلاب تصفیه شده منبع آبی جهت آبیاری فضای سبز و کشاورزی، صنایع و دیگر مصارف غیرشرب بوده که می تواند وارد چرخه کاربری های آب شود.

مدول یک تصفیه خانه فاضلاب شهرقدس یکی از منابع جایگزین پساب است که در سال ۹۳ با حضور معاون اول رییس جمهور افتتاح شد اما پسابی با دبی ۳۵۰ هزار مترمکعب روزانه از سیستم خارج شده و پس از خروج مجدد با فاضلاب شهری ترکیب شده و هدر می رود.

کنترل آب در قالیشویی ها

شستشوی فرش و موکت یکی از دغدغه های خانواده هاست و نکته مهم در شستشوی فرش میزان آب مصرفی است که ساعت ها مصرف می شود.

در زندگی آپارتمانی اگرچه به مراتب شستشوی فرش کاهش یافته و اغلب به مراکز قالیشویی سپرده می شود اما رشد بالای قالیشویی ها به خصوص موارد غیرمجاز و حفر چاه های اختصاصی و غیرمجاز موجب شده که مقدار آب قابل توجهی از منابع زیرزمینی استفاده شود بدون اینکه میزان مصرف ثبت شود.

استفاده از آب شرب در ساخت و سازها!

میزان آب بسیاری در ساخت وسازها هدر می رود و خسارت موردتوجهی به منابع آبی وارد کرده که می بایست نظارت های میدانی بیشتری از ساختمان سازی ها به خصوص ساخت وسازهای غیرمجاز صورت گیرید.

نوع مصرف آب در این خصوص به شکل های آب پاشی جهت کاهش گردوخاک و سطح بنا، آماده سازی ماسه و سیمان و ساخت بتن، بهداشت کارگران و شستشوی ابزار، مخازن و وسایل بوده که به دلیل مدیریت نادرست روزانه ده ها هزار لیتر آب آشامیدنی استفاده می شود.

براساس بند ۵۷-۴ آیین نامه عملیاتی و تعرفه های آب و فاضلاب، شرکت مسوولیتی در قبال تامین آب برای ساخت و ساز بنا نداشته و در صورت وجود امکانات فنی می تواند برای ساخت و سازهای واحدهای مسکونی با عقد قرارداد نسبت به برقراری انشعاب اقداماتی انجام دهد.







به نظر می رسد، قوانین و تعرفه های بهای آب مصرفی در مصارف خانگی و ساختمانی نیازمند بازنگری است تا با تدوین تعرفه های بازدارنده در احداث بنا از آب لوله کشی کمتری استفاده شود.

به طور کلی، محدودیت منابع آبی، کاهش بارندگی ها، حفر چاه های غیرمجاز، استفاده نادرست از منابع آبی جایگزین در آبیاری درختان و فضای سبز، کنترل نکردن شیرها و لوله های آبیاری در بلوارها، افزایش مصرف خانگی در فصل گرما، استفاده از آب شرب در امور ساختمانی، شستشوی خودرو کنار خیابان و کوچه ها و یا در حیاط منازل با استفاده از آب شرب، مسدود نکردن چاه های اختصاصی قالیشویی ها، عدم تجهیز واحدها و شهرک های صنعتی به سیستم تصفیه فاضلاب، شستشوی حیاط با استفاده از فشار آب، کنترل نکردن به موقع میزان مصرف آب منازل، ادارات، مراکز تفریحی و بوستان ها، هدر رفت آب در مراکز شستشوی خودرو و عدم بازگردانی و استفاده مجدد از آن نمونه هایی از اسراف و کاربرد نادرست آب در جامعه است.

به نظر می رسد، علاوه بر اجرای سیاست گزاری های کلان در کشور، تصفیه مناسب فاضلاب و استفاده از پساب در آبیاری فضای سبز، نصب و استفاده از کنتورهای هوشمند، جلوگیری از حفر چاه های غیرمجاز، افزایش میزان بازدیدها و کنترل مقدار مصرف با استفاده از دانش و فن آوری نوین، مردم نیز سهمی در مقابله با بحران کم آبی داشته که لازم است رعایت کنند.

شهروندان در استفاده از وسایل کنترل کننده آب مانند قطع کن ها و سرشیرهای اسپری کننده، اصلاح الگوی مصرف، استفاده از سیستم های نوین، روش های خودکنترلی و الکترونیکی آبیاری، استفاده از دوش های کم مصرف هنگام استحمام و کنترل هدررفت آب در کارواش ها و قالیشویی ها، استفاده از سیستم بازچرخانی آب و ترکیبات نانو جهت تصفیه می توانند جهت بهبود نحوه مصرف این منبع انرژی مهم، از هدررفت آن جلوگیری کرده و در مصرف بی رویه و صیانت از منابع آبی نقش مهمی ایفا کنند.

سمپاشی ساس



مراحل شستن فرش دستباف در منزل

مراحل شستن فرش دستباف در منزل

ترمیم بیدخوردگی فرش


نکات طلایی در شستن فرش دستباف در خانه که باید بدانید!
تیتربرتر: آلوده شدن و کثیفی فرش در منزل امری اجتناب ناپذیر میباشد به خصوص اگر در منزل تان کودک هم داشته باشید . کثیفی فرش سبب کاهش جلوه و زیبایی آن میشود بنابراین شستشو و نظافت فرش امری ضروری است و اصول و قواعد خاص خود را دارد به خصوص اگر فرش شما دستبافت باشد.

شستشو و نظافت فرش دستباف، اصول و قواعد خاصی دارد که با رعایت آنها کیفیت اولیه ی فرش حتی بعد از شستن نیز حفظ می شود و همچنین سبب می شود که فرش دستبافت کیفیت اولیه خود را از دست ندهد و تا حد امکان خصوصیات ظاهری و ساختمانی خود را حفظ کند.

اما اگر کار شستشو به درستی انجام نشود، فرش شما خصوصیات ظاهری خود را از دست می دهد و به ساختار آن آسیب وارد می گردد. در این بخش از رازهای خانه داری را با طریقه صحیح شستشوی فرش دستباف آشنا می کنیم.

غبارگیری قبل از شستن فرش دستباف
در مرحله اول قبل از شستشو باید فرش را غبارگیری نمود. غبارگیری به دو روش انجام می شود:

غبارگیری معمولی
در این روش برای زدودن گرد و خاک ، فرش را می تکانند و یا با چوب بر پشت قالی می کوبند تا گرد و خاک آن خارج شود. ضربات چوب نباید آن قدر محکم باشد که به بافت فرش لطمه بزند. اگر فرش شما کمی کهنه و قدیمی باشد و یا رفو شده باشد هر گونه ضربه شدیدی باعث وارد شدن آسیب های جبران ناپذیری به فرش میشود.

سپس با جارویی چوبی فرش را طوری جارو می کنند که تار و پود قالی گسیخته نشده و به بافت آن لطمه وارد نشود.هنگام غبار روبی فرش از کوبیدن فرش بر زمین خودداری کنید.امروزه که برای نظافت خانه از جاروبرقی استفاده می شود، گرد و غبار زیادی درون فرش باقی نمی ماند که به غبارگیری نیاز باشد.

غبارگیری مکانیکی
این کار را در منزل نمی توان انجام داد و فقط در کارخانجات با توجه به کیفیت فرش انجام می گیرد. فرش های دارای گرد و غبار را قبل از شستشو غبارگیری کنید زیرا گرد و غبار در حین شستشو تبدیل به گل شده و در مغز فرش باقی می ماند و به مرور زمان سبب پوسیدگی فرش می گردد.

مواظب باشید فرش رنگ پس ندهد
برای شستشوی فرش اطمینان یابید که فرش رنگ پس نمی دهد زیرا رنگ دادن آسیب جدی به فرش دستبافت شما وارد می کند. فرش های دستبافت کیفیت های متفاوتی دارند و بعضی از آنها (بیشتر رنگ های تیره رنگ پس می دهند؛ مانند لاکی، سبزهای تیره، سرمه ای، مشکی، آبی)رنگ پس می دهند .

برای تشخیص اینکه فرش رنگ پس می دهد یا خیر، یک دستمال سفیدرنگ را با آب نیمه گرم خیس کنید و به قسمت هایی از پرز فرش بکشید اگر این دستمال رنگی شد پس فرشتان رنگ می دهد پس باید هنگام شستشوی آن نکاتی را رعایت نمایید.

فرش دستبافت را که رنگ پس می دهند را از قبل خیس نکنید زیرا قسمت های روشن فرش نیز رنگی خواهد شد.



فرشتان را با آب سرد بشویید
فرشتان را پس از غبارگیری روی زمین سخت، سیمانی، موزاییک یا زمین شیب دار انداخته و کار شستشو را شروع کنید.

برای شستشوی فرش جریان آب باید در دمای معمولی و به صورت دوش باشد. هیچگاه فرش دستبافت یا ماشینی را با آب گرم نشویید.

شستشوی فرش دستبافی که رنگ می دهد با آب گرم سبب می شود رنگ پس داده شده در قسمت های روشن فرش تثبیت شود بنابراین رنگبرداری آن سخت و پرهزینه است.فرش هایی که چله آنها از پشم و ابریشم یا گره های ابریشمی است پس از شستشو کیفیت شان کاهش می یابد.

استفاده از شوینده مناسب
در شستشوی فرش از شوینده های خنثی مانند پودر دستی که در آب حل شده باشد، شامپوی فرش استفاده نمایید و برای زدودن چربی روی فرش نیز بهتر است از مایع ظرفشویی یا پودر صابون حل شده استفاده نمایید و هیچگاه از مواد قلیایی برای شستن فرش استفاده نکنید.



طریقه آبگیری و خشک کردن فرش دستباف در خانه
فرش دستبافی را که رنگ می دهد را پس از شستشو لوله نکنید و آن را ابتدا با پارو آب گیری نموده و پرز آن را با دستمال نخی یا حوله ای بگیرید و یک ساعت به همان حالت روی زمین قرار دهید تا آب آن خارج شود و قسمت هایی که رنگ پس می دهد با قسمت های دیگر فرش تداخل پیدا نکند. اینگونه فرش رطوبت خود را از دست می دهد و آماده پهن کردن می شود.


دقت کنید که هیچگاه پس از لوله کردن فرش درون آن آب نگیرید و هنگام پهن کردن فرش دوباره روی ریشه آن آب نگیرید زیرا ریشه های آن حتما زرد خواهد شد. فرش نیمه مرطوب خود را از پشت، در نور غیرمستقیم خورشید و در معرض هوا پهن کنید.

مرتب نمودن خواب فرش
برای اینکه تمام طرح های فرش خشک شده شما سر جای خود قرار بگیرد و فرش شما زیبا و شکیل تر و تمیز دیده شود ، با جاروی چوبی یا برس سرفرش را به سمت خواب فرش جارو یا برس بزنید .جاروبرقی نزنید زیرا به صورت رفت و برگشت روی فرش کشیده می شود و خواب فرش را به هم می ریزد و از زیبایی فرش می کاهد.



روی فرش را قبل از شامپو فرش کشیدن جارو کنید.

طریقه درست کردن شامپو فرش
درون ظرفی 2 فنجان شامپو فرش و 1 الی 2 لیتر آب بریزید و خوب هم بزنید تا کف کند .

طریقه کشیدن شامپو فرش

با یک تور یا اسفنج کف شامپو فرش را خیلی آرام روی فرش بمالید نیم ساعت صبرکنید و روی فرش راه نروید.

درست کردن جهت خواب فرش

یک دستمال زبر و یا تور پرده را پس از نیم ساعت برای درست کردن جهت خواب فرش روی آن بکشید و سپس با یک جاروی چوبی فرش را به سمت خواب آن جارو بزنید. با یک برس قدیمی فرش خود را شانه کنید تا پرزها سر جای خود قرار بگیرند و فرش شما نرم و زیبا دیده شود.

نکاتی مهم هنگام استفاده از شامپو فرش

هرگز از آب شامپو فرش استفاده نکنید و برای تمیز نمودن فرشتان فقط کف آن را روی فرش بمالید زیرا در صورت استفاده از آب آن ، فرش لوچ و چسبنده شده و دیرتر خشک می شود و ریشه های فرش به دلیل رسیدن رطوبت به آن به مرور زمان می پوسند .

کف شامپو فرش آلودگی روی فرش را در خود حل می کند و ظرف نیم ساعت در مجاورت اکسیژن هوا ناپدید می شود پس در این مدت روی فرش راه نروید.

هنگام شامپو فرش کشیدن کارتان را از قسمت بالای فرش آغاز کنید تا مجبور نباشید روی قسمت هایی که کف شامپو را مالیده اید، راه بروید.


شیشه بری الهیه



بهترین روش شستشو فرش‌ها در قالیشویی

بهترین روش شستشو فرش‌ها در قالیشویی


قالیشویی در ایام عید گلبرگ

(اخبار رسمی): بسیاری از خانواده‌های ایرانی همیشه با این چالش روبرو هستند که کدام روش در کدام قالی شویی برای شستشوی فرش‌ها خوب است؟ برای هر فرش باید از کدام روش بهره گرفت؟ ما در ادامه این مقاله قصد داریم در اینباره بیشتر با شما صحبت کنیم.



فرش‌های دستبافت، ابریشمی و ماشینی همگی جز وسایل باارزشی هستند که در خانه هر ایرانی دیده می‌شوند. به همین دلیل بسیاری از افراد همیشه به دنبال بهترین روش‌های مناسب برای شستشوی این فرش‌ها هستند که کمترین آسیب به فرششان وارد شود. اما آیا تا به امروز به این موضوع اندیشیده‌اید که ما چند روش برای شستشو قالی و قالیچه‌ها داریم؟

خدمات قالیشویی بسیاری معتقدند که فرش تنها با شستن در حیاط خانه تمیز می‌شود اما این باور کاملا اشتباه است و برای سالم ماندن قالی و قالیچه‌ها بهترین راهکار، استفاده از خدمات قالیشویی‌هاست. قالیشویی‌های معتبر از بهترین روش و دستگاه‌ها برای شستن فرش‌هایتان استفاده می‌کنند. در این مراکز افراد کار بلد و متخصصی وجود دارند که با توجه به نوع و جنس فرش و الیاف بکار رفته شده در قالی روشی مناسب برای شستن آن انتخاب می‌کنند. اما آیا همه قالیشویی‌ها مناسب هستند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت خیر. قالیشویی‌هایی معتبر و دارای سابقه معمولا به نسبت سایر قالیشویی‌های بیشتر مورد اعتمادند. به عنوان مثال قالیشویی ادیب، قالیشویی گل ابریشم و قالیشویی توحید سه قالیشویی معتبری هستند که با ارائه بهترین خدمات توانسته‌اند اعتماد بسیاری از خانواده‌ها را به خود جلب کنند.

این قالیشویی‌ها با دارا بودن دستگاه‌های پیشرفته توانسته‌اند بهترین کیفیت را به مشتریانشان ارائه دهند. با سپردن قالی و قالیچه‌های خود به این قالیشویی‌ها کار را به دست افراد متخصص و کاردان سپرده‌اید و تا حد زیادی باعث صرفه‌جویی در زمان و مصرف آب می‌شوید زیرا این سه مرکز قالیشویی فرش‌ها را با استاندارها و اصولی که از طرف صنف و اتحادیه به آنان ابلاغ شده، می‌شویند.

امروزه یک قالیشویی خوب و حرفه‌ای علاوه بر شستشوی صحیح و استاندارد فرش‌ها، خدمات مکمل دیگری به مشتریان نیز ارائه می‌دهد. برخی از این خدمات عبارتند از: رفو‌گری، رنگ‌برداری، ریشه‌زنی، شیرازه‌دوزی، مبل‌شویی، رفع سوختگی و ترمیم فرش. در این صورت مشتریان می‌توانند در کنار شستشوی فرش خود، مشکلات آن را نیز حل نمایند.

نحوه شستشوی فرش در قالیشویی‌ها امروزه اکثر قالیشویی‌ها مکانیزه شده‌اند و از انواع دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مختلف و مدرن در شستن فرش‌ها بهره می‌برند. هریک از این روش‌ها برای شستن نوع خاصی از فرش‌ها استفاده می‌شوند. چنانچه این روش‌ها درست انتخاب نشوند برای قالی و قالیچه‌های شما معایب بسیار زیادی دارند. قالیشویی توحید به نشانی tohidcarpet.com و قالیشویی ادیب به نشانی adibcarpet.com و قالیشویی گل ابریشم به نشانی golabrisham.com از بهترین دستگاه‎ها و روش‌ها برای شستن قالی و قالیچه‌های شما استفاده می‌کنند. این مراکز شستشوی قالی با انتخاب بهترین روش شستشو تضمین می‌کنند که به فرش شما آسیبی وارد نمی‌شود.

هنگامیکه فرش‌ها با یک روش اصول شسته می‌شوند طول عمر آنها نیز افزایش پیدا خواهد و به تار و پود آن کمترین آسیب وارد می‌شود. برخی از روش‌های شستشو فرش در قالیشویی‌ها به شرح زیر هستند.

روش‌های شستشو فرش به طور کلی هر قالیشویی براساس نوع امکانات و مکانیزه بودنشان از سه روش برای شستن قالی و قالیچه‌ها بهره می‌برند که عبارتند از:

روش سنتی روش اتوماتیک روش نیمه اتوماتیک
حال شاید برای شما هم سوال باشد که هر یک از این روش‌ها انحصارا برای شستن چه نوع فرش قابل استفاده‌اند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا درباره مزیت و معایب هر یک از روش‌های بالا بیشتر بخوانید.

روش سنتی برای شستن فرش خوب همانطور که از نام این روش مشخص است یکی از اولین و شاید هم قدیمی‌ترین روش‌های شستشو فرش‌ها در قالیشویی‌ها است. در ایام قدیم اکثر خانواده‌ها نزدیک به عید و خانه‌تکانی فرش‌های خود را در حیاط منزل یا جلوی درب در کوچه پهن می‌کردند و آن را می‌شستن. قالیشویی‌ها در روش شستشوی سنتی نیز دقیقا به همین صورت فرش‌ها را می‌شستن تنها با این تفاوت که برای زودتر خشک کردن آنها از دستگاه‌های خشک‌کن استفاده می‌کردند. در اینصورت در زمان مقرر فرش به مشتری تحویل داده می‌شد. امروزه از دیدگاه بسیاری از قالیشویی‌ها هنوز این روش بهترین روش شستشوی فرش است و از این روش استفاده می‌کنند.

در این روش برای شستن فرش‌ها باید از پارو، برس و لوازم دیگری استفاده می‌شد که همه‌ی آنها احتمال داشت به قالی و قالیچه آسیب وارد کنند به همین منظور روش‌های دیگری در بسیاری از قالیشویی‌ها جایگزین این روش شد.

روش نیمه اتوماتیک برای شستن فرش روش نیمه اتومانیک همانطور که از نام آن پیداست نیمی توسط نیروی انسانی و مابقی به وسیله تجهیزات و ابزارآلات در قالیشویی انجام می‌پذیرد. به این صورت که شخصی به عنوان اپراتور با وسایلی مثل فرچه، شلاق‌زن و یا تجهیزات شستشوی فرش در قالیشویی‌ها اقدام به شستشوی آن می‌کند و خشک‌کردن هم مانند همان روش سنتی توسط دستگاه خشک‌کن مخصوص انجام می‌شود.

در این روش نیز امکان آسیب به فرش وجود دارد. زیرا نیروی انسانی ممکن است در یک مرحله خطا کند و تاروپود فرش دچار آسیب شود. به همین دلیل پس از این روش، روش تمام اتوماتیک برای شستن فرش‌ها وارد قالیشویی‌ها شد.

روش تمام اتوماتیک برای شستن فرش همانطور که از نام این روش کاملا مشخص است، به صورت کاملا اتوماتیک همه چیز انجام می‌شود و نیروی انسانی نقشی در شستشوی فرش نخواهد داشت. کلیه مراحل شستن فرش از صفر تا صد به وسیله دستگاه های مکانیزه که روز به روز در حال مدرن‌تر شدن و تولید بیشتر هستند انجام می‌گیرد. نیرو انسانی در این روش هیچ دخالتی نداشته و تنها دخالت آنها برای جابجایی فرش‌ها و نظارت بر شستشو خواهد بود.

ارائه خدمات قالیشویی با توجه به توضیحات بالا شما به هر قالیشویی نمی‌توانید اطمینان کنید. زیرا ممکن است به سادگی به قالی و قالیچه‌های باارزش شما آسیب جدی وارد شود. اگر شما هم قصد شستشوی فرش‌های خود را دارید و هنوز سردرگم هستید که چه قالیشویی در تهران مناسب است ما به شما قالیشویی توحید، ادیب و گل ابریشم را معرفی می‌کنیم. این سه قالیشویی با یک دهه سابقه و اعتبار می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین دریافت مشاوره می‌توانید به قسمت تماس با ما سایت قالیشویی توحید مراجعه کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید. مشاورین و متخصصین از طریق این شماره تماس پاسخگوی سوالات شما هستند.



پرزگیری فرش قبل از قالیشویی

پرزگیری فرش قبل از قالیشویی

قالیشویی خیابان بهار

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز


فرش‌ها جزو مهم ترین لوازم یک خانه‌ی ایرانی محسوب می‌شوند. اما این محصولات خوش رنگ و لعاب، چالش‌هایی را نیز به همراه دارند. اغلب افراد از پرزدهی فرش‌های تازه شکایت می‌کنند. اگر شما نیز فرش جدیدی خریداری کرده باشید، تجربه‌ی چسبیدن پرز بر روی لباس‌های خود را داشته‌اید. البته پرزدهی فرش تنها به فرش‌های جدید محدود نیست. گاهی نیز آلودگی‌های محیطی باعث پرزدهی یک فرش نه چندان جدید خواهند شد.

پرزدهی فرش در قالیشویی نیز یک بحث بسیار مهم است. چرا که ممکن است پرزها درون دستگاه قالیشویی گیر کرده و عملکرد آن را دچار اختلال می‌کند. به همین دلیل قالیشویی محمدیه قبل از شستن فرش آن را پرزگیری کرده و سپس اقدام به شست‌وشوی آن می‌نمایند. در این مقاله قصد داریم پرزگیری فرش و علت‌های ایجاد پرز را بررسی نماییم. با ما همراه باشید.

9

چرا فرش‌ها پرز می‌دهند؟
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که این همه پرز از کجا می‌آید؟ اصلا چرا فرش‌ها پرز می‌دهند؟ باید بدانید که پرزها بر روی نخ‌های به کار رفته در خاب فرش تنیده شده‌اند. آن‌ها مربوط به روی فرش نبوده و با تراشیدن سطح آن برطرف نمی‌شود. موارد مختلفی باعث پرزدهی یک فرش خواهند بود. پرزدهی عموما در فرش‌های ماشینی اتفاق می‌افتد. اما ممکن است فرش‌های دست بافت نیز دچار این مسئله شوند.

اکثر فرش‌های جدید ماشینی قبل از استفاده شروع به پرزدهی می‌کنند. این موضوع به جنس الیاف به کار رفته، ضخامت نخ زمینه، کیفیت آهار و چگونگی استفاده از نخ بستگی دارد. البته جنس الیاف فرش‌های ماشینی اکرولیک بوده و پرزدهی آن‌ها چندان دور از انتظار نیست. حتما به این نکته توجه داشته باشید که پرزدهی فرش‌های ماشینی بخاطر مرغوبیت آن‌ها است. تنها فرش‌های پلاستیکی پرز ندارند و پس از مدتی مانند موکت صاف می‌شوند.

اما در مورد فرش‌های دست بافت موضوع کمی فرق می‌کند. این فرش‌ها از الیاف طبیعی و به دست بافندگان مجرب بافته می‌شوند. به همین دلیل پرزدهی آنان اندکی دور از انتظار است. در فرش‌های دست بافت به علت مهار نشدن الیاف توسط آهار پرزدهی رخ می‌دهد.

چرا پرزگیری در قالیشویی اهمیت دارد؟
قالیشویی های با تجربه قبل از شستن قالی آن ها را پرزگیری می کنند. چرا که در غیر این صورت نتیجه ی اصلی یعنی تمیز شدن فرش ها حاصل نخواهد شد. از طرف دیگر ممکن است پرزهای فرش در دستگاه قالیشویی گیر کرده و به آن آسیب بزند. پرزگیری فرش ها را می توان در خانه انجام داد. البته اگر پرزهای قالی شما کم باشد. در غیر این صورت حتما باید بخ یک قالیشویی مجرب مراجعه کرده و پرزهای فرش خود را بگیرید.

چطور پرزهای فرش را در خانه بگیریم؟
همان‌طور که اشاره کردیم، شما می‌توانید پرزهای کم فرش را در خانه بگیرید. برای این کار چندین راه وجود دارد. این موارد به شرح زیر است:

1-استفاده از جاروبرقی
بهترین و متداول‌ترین برای پرزگیری فرش‌ها در خانه، استفاده از جاروبرقی است. پرزهای روی سطوح فرش‌های نو و استفاده شده به مرور زمان توسط جاروبرقی برداشته می‌شوند. بهتر است در زیر نور مناسب جاروبرقی بکشید تا پرزها را بهتر دیده و آن‌ها را بردارید.

2-استفاده از دستمال مرطوب
اگر جاروبرقی نتوانست پرزهای فرش شما را از بین ببرد، می‌توانید از یک دستمال مرطوب کمک بگیرید. البته توجه داشته باشید که دستمال انتخابی شما رنگ پس ندهد. سپس آن را اندکی مرطوب کرده و بر روی تمام قسمت‌های فرش بکشید. در این صورت پرزهای باقی مانده به آسانی جذب دستمال شده و قبل از شست‌وشو پرزها گرفته خواهند شد.

10

3-استفاده از پرزگیرهای فرش
یکی از روش‌های پرزگیری فرش قبل از قالیشویی، استفاده از پرزگیرها است. این لوازم اغلب توسط افرادی که حیوانات خانگی دارند، استفاده می‌شود. اما شما نیز می‌توانید برای پرزگیری فرش خود از آن استفاده نمایید. پرزگیرها زمان کمتری از شما گرفته و کار را بسیار ساده می‌نمایند.

4-استفاده از نوار چسب
آخرین راه برای از بین بردن پرزهای فرش در خانه، استفاده از نوار چسب است. یک دستکش یکبار مصرف بپوشید و چسب را به گونه‌ای دور آن بپیچید که قسمت چسبان آن رو به بیرون باشد. حال با دستکش بر روی کل سطوح فرش بکشید. در این صورت پرزها به نوار چسب، چسبیده و از روی فرش بلند می‌شوند. اگر نیاز بود چندین مرحله این کار را انجام دهید.

پرزگیری فرش در قالیشویی چگونه انجام می‌شود؟
اگر پرزهای فرش شما زیاد باشد، نمی‌توانید با استفاده از روش های خانگی آن ها را از بین ببرید. برای کار به یک قالیشویی معتبر مراجعه کرده تا پرزهای فرش شما گرفته شود. عده‌ای از افراد تصور می‌کنند پرزگیری در قالیشویی‌ها به فرش آنان آسیب وارد می‌کند. اما واقعیت امر چیز دیگری است.

البته بروز آسیب‌های متعدد به فرش‌ها باعث شده تا افراد چنین تصوری از قالیشویی داشته باشند. بهترین راه برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، مراجعه به یک قالیشویی معتبر و نام آشنا است. شما می‌توانید به نشانی Melatcarpet.com مراجعه کرده و سفارش خود را ثبت نمایید. در این صورت دیگر نگران خرابی و پارگی فرش‌های خود نخواهید بود.

قالیشویی‌ها از دستگاه‌های مخصوصی برای پرزگیری و موگیری فرش‌های شما استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها با تکان‌های ملایم و هوادهی به فرش، پرزهای آن را از بین می‌برند. یک مخزن مخصوص نیز بر روی دستگاه وجود دارد که پرز و مو را درون خود جمع‌آوری می‌نماید. پس از هر بار استفاده این مخزن خالی شده و برای پرزگیری مجدد آماده می‌شود.

11

ارائه خدمات قالیشویی ملت

در این مقاله در مورد پرزگیری فرش‌ها قبل از مراجعه به قالیشویی و اهمیت آن صحبت کردیم. فرش‌های دست بافت به نسبت پرزدهی کمتری دارند. اما فرش‌های ماشینی به علت استفاده از الیاف اکرولیک در آن‌ها، پرزدهی بیشتر خواهند داشت.

شما می‌توانید پرزهای اندک فرش خود را در منزل از بین ببرید. اما اگر فرش شما پرزهای زیادی داشت، این کار تنها از عهده‌ی قالیشویی‌ها برمی‌آید. در این میان ممکن است نگران آسیب‌های وارده به فرش خود در هنگام مراجعه به قالیشویی باشید. در این صورت باید به یک قالیشویی معتبر مانند قالیشویی محمدیه مراجعه کرده و از خدمات کادر مجرب آن استفاده نمایید.

برگزاری مراسم ختم



رفوگری تضمینی فرش در قالیشویی یاب بشور

رفوگری تضمینی فرش در قالیشویی یاب بشور

قالیشویی افسریه

گیل حبر

آیا از خدمات گسترده و قابل توجه قالیشویی مطلع هستید؟! فرش‌ها به جهت قرارگیری در کف و زیر پا، اغلب با آسیب‌های مختلفی مواجه خواهند شد. استهلاک بسیار زیاد در فرش‌ها موجب از بین رفتن و خرابی آنها در مدت زمان کوتاه می‌شود. لذا در صورت مشاهده‌ی آسیب‌های وارده به فرش‌ها، حتما اقدام به رفع و اصلاح آن نمایید. در این صورت می‌توانید عمر فرش خود را به راحتی افزایش دهید. یکی از راهکارهای بسیار مناسب برای رفع مشکلات مختلف در فرش‌ها، استفاده از خدمات قالیشویی است.

از جمله خدمات شایسته در این مرکز(قالیشویی)، می‌توان به رفوگری نیز اشاره نمود. آیا می‌دانید که هدف از رفوگری فرش‌ها چیست؟!؟ به عمل اصلاح، ترمیم و مرمت فرش‌های آسیب دیده، رفوگری گفته می‌شود. با پیشروی آسیب دیدگی کوچک، می‌توانید شاهد از بین رفتن و کاهش عمر فرش خود باشید. اما اگر به سرعت برای رفع این مشکل اقدام نمایید، می‌توانید شاهد عمر بلند مدت فرش خود باشید.

چگونه یک قالیشویی معتبر با خدمات رفوگری ایده‌آل انتخاب کنیم؟!

حال سوال اینجاست که در بین انبوه قالیشویی‌ها، چطور می‌توان بهترین مرکز برای رفوگری را شناخت؟! رفوگری از جمله حرفه‌هایی است که نیاز به دقت و تجربه‌ی بسیار زیاد دارد. در صورتی که از دقت عمل بالا در این عمل استفاده نشود، شاهد آسیب جدی‌تری در فرایند رفوگری، خواهید بود. لذا بهتر است در این مورد، حساسیت بالایی را به خرج دهید.

1.برای اینکه بتوانید یک مرکز رفوگری ایده‌آل و مناسب را انتخاب کنید، باید ابتدا به نیروهای مشغول به کار در این مکان‌ها توجه نمایید. با توجه به بازار رقابتی این روزها، شاهد عدم کفایت سطح دانش بسیاری از افراد در زمینه‌ی رفوگری فرش خواهیم بود. لذا بهتر است مکانی را برای رفوگری فرش انتخاب کنید که از کادر مجرب، متخصص و باتجربه‌ای برخوردار باشد.

2.استفاده از تجهیزات مناسب برای رفوگری، از دیگر نکات طلایی برای شناخت بهترین مرکز رفوگری است. برای اینکه این فرایند به بهترین نحو انجام پذیرد، باید از تجهیزات مناسب و کاربردی استفاده نمود. در صورت استفاده از تجهیزات نامناسب و بی کیفیت، شاهد عدم رفوگری سالم و ایده‌آل خواهید بود.

3.از دیگر نکات مهم برای انتخاب مرکز معتبر قالیشویی برای رفوگری فرش، توجه به قیمت مناسب و مقرون به صرفه آن است. بهتر است پس از مقایسه موارد مهم و همچنین با توجه به عملکرد کارکنان، انتخاب هوشمندانه‌ای را برای خود رقم بزنید. در این صورت علاوه بر برخورداری از مزایای فوق العاده، طول عمر فرش خود را نیز افزایش خواهید داد.



چه عواملی سبب ایجاد مشکل در فرش شما خواهند شد؟

عوامل مخرب بسیار زیادی می‌توانند آسیب‌های جدی را برای فرش شما در بر داشته باشند. اغلب پس از مراجعه به قالیشویی معتبر، می‌توانید شاهد بسیاری از مشکلات فرش خود باشید. از جمله این عوامل عبارتند از:

قرار گرفتن بیش از حد فرش در برابر نور مستقیم خورشید
فرسودگی بسیار بالا به جهت عمر طولانی
پوسیدگی فرش
سوختگی فرش
پارگی در اثر عدم نگهداری صحیح
بید زدگی فرش

و ... می‌توانند بر روی کاهش عمر فرش تاثیرگذار باشند. در صورتی که فرشی با این مشخصات به قالیشویی مراجعه نماید، قطعا باید رفو گردد. در غیر این صورت با مشکلات بزرگتر و در نتیجه با خارج شدن از دور کاربری مفید، مواجه خواهد شد. با توجه به مقرون به صرفه بودن هزینه‌ی رفوگری نسبت به خرید مجدد فرش، اغلب افراد از این گزینه برای سلامت فرش‌های خود استفاده می‌کنند.



در چه مواقعی فرش شما به رفوگری نیاز دارد؟

آیا می‌دانید چه زمانی باید از خدمات رفوگری قالیشویی استفاده نمایید؟!؟ با تشخیص اولین آسیب دیدگی و مشکل در فرش، باید سریعا برای رفوگری آن اقدام نمود. در این صورت شما می‌توانید از بروز مشکلات جدی‌تر و از بین رفتن فرش، جلوگیری نمایید. پس از مشاهده‌ی اولین پارگی، سوختگی، بید زدگی، پوسیدگی و ... باید به قالیشویی معتبر مراجعه نمایید. در این مرکز متخصصین و افراد با تجربه به راحتی و با استفاده از تجهیزات مناسب، اقدام به رفو فرش شما خواهند نمود.

خدمات رفوگری در قالیشویی چیست؟

شاید این سوال برای شما پیش آید که در قالیشویی چه خدمات رفوگری به مخاطبین ارائه می‌شود؟! اغلب در بخش رفوگری می‌توان شاهد مراحل زیر بود:

رنگ برداری: (اغلب فرش‌های دستباف که دچار تداخل رنگی شده‌اند، به این بخش ارجاع داده می‌شوند.)
مرمت سوختگی: (قسمت‌هایی از سوختگی سطحی مانند سوختگی با اتو، سیگار و ... . همچنین سوختگی عمیق مانند سوختگی با ذغال و ... در این بخش مرمت می‌شوند.)
مرمت ریشه: (از دیگر فرایند رفوگری در قالیشویی، ترمیم ریشه قالی است. در این بخش ریشه‌های آسیب دیده قالی‌های ماشینی و دستباف مرمت می‌شوند. در این صورت زیبایی و کیفیت فرش شما، دو چندان خواهد شد.)
درمان پوسیدگی: (از دیگر مشکلات رایج در برخی از فرش‌های دستباف و قدیمی، پوسیدگی آنها است. پوسیدگی می‌تواند مشکلات مختلفی را برای فرش به وجود آورد. لذا باید با مشاهده‌ی اولین پوسیدگی، برای ترمیم آن اقدام کرد.)
پارگی فرش: (در برخی از موارد مانند: عدم نگهداری و مراقبت صحیح از فرش، عدم تا کردن صحیح، اسباب کشی نادرست و ... شاهد پارگی فرش خواهید بود. خدمات رفوگری این امکان را برای شما فراهم می‌کند که به راحتی برای ترمیم آن اقدام کنید.)
برطرف کردن کجی فرش: (از دیگر مشکلاتی که اغلب قالیشویی‌ها با آن مواجه هستند، کجی فرش‌های دستباف است. این فرش‌ها به جهت عدم شستشو و استفاده‌ی صحیح با مرور زمان، دچار آسیب و کجی شده‌اند. خدمات رفوگری در این مرکز، این مشکل را نیز برطرف خواهد نمود.)

اطلاعیه تبلیغاتی :

چنانچه صاحب یک مجموعه قالیشویی هستید و نیاز به مرجعی برای تبلیغ قالیشویی خود دارید به پلتفرم بشور مراجعه نمایید.بشور تنها مرجع انلاین تبلیغ قالیشویی بصورت تخصصیبا بازدهی بالا میباشد...


نحوه‌ی رفوگری در قالیشویی:

برای رفوگری و یا همان مرمت و اصلاح، نیازمند استفاده برخی از تجهیزات کاربردی و خاص هستید. وسایلی از قبیل:

نخ و سوزن مناسب
درفش
چاقوی مخصوص بافت
انبردست
موم
کلاف‌هایی که هم جنس و همرنگ فرش باشند.
انگشتانه

می‌توانند در این مرمت همراه استاد کار در قالیشویی باشند. اولین گام در رفوگری شستشوی مناسب فرش است. برای ترمیم آسیب دیدگی‌های بزرگ، از قاب چوبی استفاده می‌کنند. سپس شاهد مرحله‌ی گره زنی و تارکشی خواهیم بود. در این صورت فرش به حالت قبلی و اولیه خود بازمی‌گردد. برای از بین بردن حالت پیچ خوردگی و چروک فرش نیز از نوارهای مناسب استفاده می‌کنند. گاهی سطح رفوگری بسیار عمیق است. لذا استفاده از خدمات حرفه‌ای رفوگری در این زمینه، بسی سودمند خواهد بود.

تشریفات ترحیم تهران