همه چیز دان

اینجا درباره همه چیز صحبت میشه

همه چیز دان

اینجا درباره همه چیز صحبت میشه

بهترین روش برای جمع کردن مو از روی فرش


بهترین روش برای جمع کردن مو از روی فرش
جاروکردن از مهم‌ترین بخش‌های نظافت منزل و تمیزکردن است. با این کار، گرد‌وغبار و آلودگی‌ها را پاک‌سازی می‌کنید و محیط‌تان زیباتر و تمیزتر می‌شود.

اما واقعیت این است که جاروکشیدن حتی از نوع برقی کافی نیست. شرکت‌هایی که در امور ارائه خدمات نظافتی فعالیت دارند به شما توصیه می‌کنند که هر ۶ ماه یک بار به‌طور حرفه‌ای از نیرو‌های خدماتی جهت پاک‌سازی کف و تمیزکردن آن کمک بگیرید.

بافت‌های کف‌پوش‌ها باید حسابی تمیز شوند و لکه‌های احتمالی آن‌ها باید به‌دقت از بین برود. اگر حیوان خانگی داشته باشید، حتما می‌دانید که نیاز به کشیدن جاروبرقی، نیازی روزانه است؛ اما این کار فقط مو‌ها را از سطح کف‌پوش‌ها برمی‌دارد.
برای اینکه مو‌های حیوان یا آدمیزاد را از روی کف‌پوش‌ها حسابی پاک و تمیز کنید باید ترفند‌هایی را بلد باشید.

در روش نخستی که می‌خواهیم برایتان شرح بدهیم، به خرید نرم‌کننده لباس نیاز دارید.

یک بطری اسپری خالی را با مخلوطی از آب و چند قطره نرم‌کننده لباس پر کنید.

محتویات بطری را روی فرش اسپری کنید تا حالت نمناک و مرطوب پیدا کند.

حالا فرش را جارو کنید: با یک جاروی بلند دسته‌دار یا برسی که قسمت سرش زبر و سفت است.
اجازه بدهید که فرش خشک شود.
همه جای فرش را به‌خوبی با جاروبرقی تمیز کنید.

توصیه‌های مهم برای جمع کردن مو از روی فرش
این توصیه‌ها بیشتر برای کسانی مفید است که حیوان خانگی دارند و اسیر مو‌های این هم‌خانه‌های پشمالو شده‌اند.

اگر از وجود مو‌های بلند و کوتاه خودتان یا حیوان خانگی‌تان در منزل درمانده شده‌اید، روش‌های زیر را هم در نظر بگیرید تا با جمع کردن مو از روی فرش نفس راحتی بکشید:

جاروبرقی‌ها دارای سری‌های مختلفی هستند که به لوله آن وصل می‌شوند و کار پاک‌سازی را انجام می‌دهند. سر موجمع‌کن دستگاه را به آن متصل و کف را جارو کنید.

برای اینکه کارایی جاروبرقی‌تان زیاد بماند، بعد از هر بار جمع کردن مو از روی فرش حتما کیسه آن را تخلیه و سری‌های آن را پاک کنید.
جاروزدن روزانه می‌تواند به کمترشدن حجم مو‌های روی زمین کمک کند.

برای تمیزکردن اساسی و عمقی فرش‌ها، از جوش شیرین کمک بگیرید. باید آن را روی سطح فرش بپاشید و بعد جاروبرقی بکشید. وجود این ماده به راحت‌تر جمع‌شدن مو‌ها از روی فرش کمک می‌کند.

مو‌های خودتان یا حیوان خانگی را مرتب و به‌درستی شانه بزنید تا کمتر دچار ریزش شوند (ریزش مو) و مو‌های ریخته‌شده هم گره نداشته باشند و راحت‌تر از روی سطح زمین جمع شوند.

روش دوم؛ استفاده از وسایل مختلف برای جمع کردن مو از روی فرش
۱. تی‌های شیشه‌شوی

به سراغ تی‌های شیشه‌شوی بروید: همان تی‌هایی که برای پاک‌کردن شیشه ماشین و پنجره‌های منزل و… استفاده می‌کنید.

کافی است لبهٔ پلاستیکی و خشک تی را روی سطح فرش بکشید تا مو‌های ظریف را از سطح فرش جمع کند.

پوشیدن دستکش پلاستیکی و تلاش برای جمع کردن مو از روی فرش با آن هم می‌تواند به جمع‌کردن مو‌ها کمک شایانی کند. البته بهتر است دستکش هر دو دست را بپوشید و با کشیدن دست‌ها روی فرش، آن را پاک کنید.

۲. بخارشوی

بخارشوی‌ها هم می‌توانند در مسیر پاک‌سازی فرش‌ها به کمک‌تان بیایند. ابتدا باید فرش‌ها را با جاروبرقی تمیز کنید و بعد به‌سراغ بخارشوی‌ها بروید.

بخارشوی‌ها علاوه بر پاک‌سازی مو‌ها باعث ازبین‌رفتن گردوغبار و مواد حساسیت‌زای موجود در بین بافت‌های فرش می‌شوند. شستن فرش و تمیزکردن کف‌پوش‌ها مهم است. نباید آن را دست‌کم گرفت.

۳. برس‌های پلاستیکی
از برس‌های پلاستیکی هم استفاده کنید. این وسایل به‌خوبی می‌توانند مو‌های گره‌خورده و تنیده‌شده به جان فرش را از لابه‌لای بافت‌های آن خارج کنند.

اگر حوصلهٔ استفاده از جاروبرقی را ندارید یا اصلا به این وسیله دسترسی ندارید، برس‌ها ناجی شما خواهند بود. برس‌های همه‌کاره برای پاک‌سازی کف‌پوش‌های مختلف دیگر هم کمک‌تان خواهند کرد.

۴. استفاده از بادکنک‌ها برای جمع کردن مو از روی فرش

بادکنک و جمع کردن مو از روی فرش؟ بله، چرا که نه. شاید خنده‌دار باشد، اما واقعیت این است که بادکنک‌ها به‌خاطر ایجاد الکتریسیته ساکن می‌توانند مو‌ها را به خودشان جذب کنند. یک بادکنک را باد کنید و روی سطح فرش بغلتانید و ببینید که مو‌ها را چطور جمع می‌کند. شاید کاربردی نباشد، اما گاهی جواب‌گوی پاک‌سازی موهاست. امتحان کنید، ضرر ندارد.

۵. استفاده از چسب‌های پهن برای جمع کردن مو از روی فرش

استفاده از چسب برای جمع کردن مو از روی فرش؟ بله بله! روش بسیار خوبی خواهد بود. کافی است تکه‌ای چسب پهن را دور انگشت‌های دست بپیچید و با آن اقدام به جمع‌کردن مو‌ها کنید.

دیگر نیاز به توضیح نیست که سطح چسبناک نوار چسب باید به‌سمت بیرون باشد؛ یعنی با آن روی فرش بکشید تا مو‌ها جمع شوند و به آن بچسبند.

این کار برای سطوح کوچک قابل‌اجراست. اگر قرار باشد از نوارچسب‌های پهن برای پاک‌سازی مو‌های فرشی بزرگ استفاده کنید، باید به‌سراغ روش‌های دیگری بروید.

مثلا نوارچسب را دور یک رولر رنگ‌کاری بچسبانید. رولر‌های رنگ‌کاری همان غلتک‌هایی هستند که برای رنگ‌کردن دیوار استفاده می‌شوند. استفاده از غلتک‌های دسته‌بلند، کارتان را ساده می‌کند.

همانطور که ریختن آشغال و گرد و خاک بر روی فرش امری اجنتناب ناپذیر است، ریختن مو و جمع شدن مو بر روی فرش نیز امری اجنتاب ناپذیر است.

جمع شدن مو بر روی فرش در خانه‌هایی که افراد مو بلند زندگی می‌نمایند و یا حیوانات خانگی در منزل نگهداری می‌کنند بیشتر است.

یکی از راه‌هایی که می‌توان از جمع شدن زیاد مو بر روی فرش جلوگیری نمود، کوتاه کردن موهایتان است! (شاید برایتان سنگین تمام شود، ولی اگر واقعا تمیز کردن مو‌ها روی فرش برایتان سخت و وقت گیر است، می‌توانید مو‌های خود را کوتاه نمایید تا مو‌های کمتری بر روی فرش جمع گردد)

راه دیگر استفاده از رو فرشی بر روی فرش‌های می‌باشد. امروزه رو فرشی‌های کشدار مانند ملافه‌های کشدار در بازار موجود می‌باشند که می‌توانید با کش موجود در آن، روفرشی را بر روی فرش ثابت نمایید و با خیال راحت از فرش استفاده نمایید و در آخر با تکاندن روفرشی، خود را از جمع کردن موی روی فرش، خلاص کنید.

منبع: دلگرم

نفس فرش دستباف ملایر به شماره افتاد

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، یکی از فعالان حوزه فرش در شهرستان ملایر مطرح می‌کند؛ در سال ۹۸ تصمیم گرفتم بجای راه اندازی کارگاه قالیبافی در کاشان، یک کارگاه قالیبافی در ملایر راه اندازی کنم تا برای همشهریانم اشتغال ایجاد شود، پس از دوندگی‌های بسیار و عدم حمایت هیچ ارگانی از اداره صمت گرفته تا فرمانداری، تصمیم گرفتم خانه‌ام را بفروشم و کارگاه را راه اندازی کنم. خانه‌ای که حالا قیمتش چندین برابر شده اما کارگاه بدلیل عدم حمایت مسئولان و نیز شیوع بیماری کرونا، رونق چندانی ندارد. کارگاهی که با ظرفیت ۳۰ دار قالی ۹ متری، تنها با ۱۰ دار قالی به کار خود ادامه می دهد.
بشر در قدیم از پوست حیوانات برای پوشش خود استفاده می‌کرد، اما کم کم دریافت که این پوست پس از چندین بار زیر و رو شدن می‌شکند و پشم‌های آن می‌ریزد. پس به مرور آموخت که اگر پوست بوسیله دباغی عمل بیاید، دوام آن بیشتر می‌شود. در واقع نمد مالی اولین تکنیک کار روی پوست بوده است، بعد از آن بشر اولیه متوجه گلیم بافی می‌شود. ظرافت‌های افزوده شده در گلیم بافی باعث شد که قالیبافی بعنوان  یک هنر مسلم ایجاد شود.     
قدیمی ترین قالی شناخته شده که از سیبری شوروی توسط یک هیئت باستان شناسی بدست آمده، قالی «پازیریک» است. این قالی، رنگ آبی سیر دارد و مربوط به سده سوم قبل از میلاد یا ۳۰۰۰ سال پیش است. جالب اینجاست که نحوه بافت آن با تکنیک بافت امروزه تفاوت چندانی ندارد و نقش آن از نقوش هخامنشیان گرفته شده است. قالی قدیمی دیگری نیز در اطراف مغولستان بدست آمده است. این قالی بعنوان پوشش اسب بکار می‌رفته و مربوط به دوره هخامنشیان است. این دو قالی هم اکنون در موزه « ارمیتاژ» روسیه نگهداری می شوند. در اواخر دوره تیموریان و اوایل سلسله صفوی هنر قالیبافی در ایران بسیار بارز و مشخص شد. در موزه فرش ایران نیز نمونه‌هایی از قالیبافی دوره قاجار با قدمتی نزدیک به ۲۰۰ سال وجود دارد.

برای بافت قالی از پشم بز به‌ دلیل زبر بودن زیاد استفاده نمی‌کنند به همین علت از پشم گوسفند استفاده می‌شود. اساس کار قالیبافی گره‌هایی است که بر روی تارقالی زده می‌شود. جنس گره‌ها از پشم کرک یا ابریشم است که قبلا به رنگ های دلخواه درآمده‌اند هر قدر تعداد این گره‌ها در سطح قالی بیشتر باشد، مرغوبیت و استحکام قالی زیادتر می‌شود. طریقه گره زنی در نقاط مختلف ایران متفاوت است.

محمد امینی یکی از فعالان هنر قالیبافی در ملایر است که بر چهره اش تار و پود ۳۶ ساله قالی نقش بسته. او که تا دهه ۸۰ سفره بیش از هزار خانواده را همچون نقش‌های قالی اصیل ایرانی، رنگارنگ و پر رونق می‌کرده، امروز اما بدلیل غفلت بسیاری از مسئولان، این تعداد به ۲۰۰ نفر کاهش یافته است.
مقالات مشابه: ترک اعتیاد مرزداران
او  فرش بافی را یکی از مشاغل هنری با ارزش و مهم در ایران می‌داند و می‌گوید: زمانی که از دکتر مصدق پرسیدند "اگر نتوانید نفت کشور را بفروشید، چه می‌کنید؟" ایشان پاسخ داد" فرش را جایگزین می‌کنیم."

فرشی که سرمایه اهالی خانه بود
به گفته امینی در دهه ۷۰، یک سوم مردم ملایر از طریق قالی بافی امرار معاش می‌کردند و از سه راه امیرکبیر تا میدان امام خمینی، حدود ۸۰ فرش فروشی و خامه فروشی ردیف بوده است. نقش‌های پیچ جوزان، لچک ترنج و چهار چنگ مانیزان که بر کالبد بی جان خانه‌ها روحی تازه می‌بخشید، برای سال‌های طولانی سرمایه اهالی خانه بود. دو تخته فرش دستباف جزء جدایی ناپذیر جهیزیه هر زوج جوانی بود که بعدها می‌توانستند با فروش همین سرمایه، آلونکی برای خود دست و پا کنند.

او با اشاره به کم رونق شدن فرش دستباف در ملایر از دهه ۸۰ به بعد، تصریح می‌کند: از ۱۲۰ فرش فروشی که در آن سال‌ها در ملایر فعالیت می‌کردند، تنها سه ،چهار نفر باقی ماندند که یکی از دلایل اصلی آن علاوه بر گسترش فرش ماشینی، تغییر مواد اولیه و استفاده از مواد اولیه ناخالص و جایگزینی پشم‌های ماشین ریس بجای دست ریس بود که علاوه بر کاهش کیفیت فرش و بی رمق شدن بازار داخلی و خارجی فرش ایرانی، بیکار شدن بسیاری از تولید کنندگان این مواد اولیه دست ریس را به دنبال داشت.

کم رنگ شدن نقشه اصیل قالی هر منطقه
امینی تداخل نقش قالی شهرها یا روستاهای مختلف را یکی از دلایل اصلی کم‌رنگ شدن نقش اصیل قالی هر شهر برمی‌شمرد و ادامه می‌دهد: طی سال‌های اخیر برخی افراد ناخبره که تخصص کافی در حوزه فرش و نقوش اصیل ایرانی را نداشتند، از قالیبافان خواستند نقش‌هایی را ببافند که مختص ناحیه محل زندگی شان نیست به طور مثال نقش چهار چنگ کسب و ننج توسط زنان جوزانی بافته می‌شود و نقش پیچ جوزان توسط اهالی حسین آباد و این تداخل، نقشه‌های اصیل هر منطقه را از بین می‌برد.

به گفته امینی نقشه قالی هر منطقه باید توسط همان منطقه بافته شود اما می توان با ایجاد تنوع در طراحی، طرح‌ها را به روز کرد به طور مثال بعضی رنگ‌ها را که جامعه حال حاضر نمی‌پسندد، تغییر داد اما نقشه اصلی باید همان باشد چرا که در صورت روی گردانی از نقشه اصیل هر منطقه، شکست می‌خوریم.

او در پاسخ به این سوال که چرا عده‌ای به دنبال فرش‌های کهنه هستند، یادآور می‌شود: بسیاری از مردم به دنبال فرش‌های قدیمی دستباف‌اند چرا که علاوه بر مواد اولیه مرغوب و مناسب، از رنگ با کیفیت و نقشه اصیلی برخوردارند. پس یکی از ضربات مهمی که به فرش دستباف وارد شد علاوه بر حذف نقشه اصیل هر منطقه، جایگزینی مواد اولیه دست ریس با ماشین ریس بود که اختلاف قیمت ناچیز بین این دو نوع مواد اولیه را سودجویان و دلالان به جیب زدند و همین سبب شده که امروز هر فرشی از دار قالی پایین می‌آید، با مواد اولیه ماشین ریس است.

به گفته امینی واگذار کردن کار بدست افراد غیر متخصص و ناخبره سبب ضربات مهلک به جان نقش‌های اصیل فرش ایرانی شده است به طور مثال با سوق دادن قالیباف به بافتن تابلو فرش، امروز حدود ۲۰۰ هزار تابلو فرش در همدان و شهرهای اطراف داریم که هیچ خریداری ندارند.

او از رشد بازار فروش فرش دستباف در ایران خبر می دهد و اضافه می‌کند: در سال های ۹۹ و ۱۴۰۰، شاهد رشد ۴۰ درصدی بازار داخلی فرش دستباف بودیم و روی آوردن ۶۰ درصد مردم ایران به خرید فرش دستباف، امتیاز بزرگی است که باید آن را نگه داشت.

راه اندازی خانه فرش نیازمند حمایت است
امینی فرش ملایر، نهاوند و تویسرکان را از جمله پر فروش‌ترین فرش‌های کشور می‌داند که پایه ثابت نمایشگاه‌های بین المللی تهران اند و می‌گوید: در صورتی که مسئولان استانی و شهرستانی از قالی بافان ملایر برای راه اندازی خانه فرش حمایت کنند می‌توان یک سوم مشکل بیکاری این شهر را حل کرد.
به گفته او در صورت تأمین مکان و مجوزهای مورد نیاز و نیز حمایت مسئولان شهرستانی و استانی، یک خانه فرش شامل تولید مواد اولیه دست ریس و با کیفیت، رنگ رزی سنتی یا گیاهی، چله کشی، آموزش بافندگی و قالیشویی سنتی راه اندازی می‌شود که می‌تواند زمینه اشتغال ۱۰ هزار نفر را بصورت مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کند.

خانه ای که برای راه اندازی یک کارگاه قالیبافی فروخته شد
شریفی یکی دیگر از فعالان حوزه فرش در شهرستان ملایر است که سابقه ۱۳ ساله قالیبافی در شهر کاشان را دارد. او که در سال ۹۸ تصمیم می‌گیرد بجای راه اندازی کارگاه قالیبافی در کاشان، کارگاهش را در ملایر راه اندازی کند تا برای همشهریانش اشتغال ایجاد کند، پس از دوندگی‌های بسیار و عدم حمایت هیچ ارگانی از اداره صمت گرفته تا فرمانداری، تصمیم می‌گیرد خانه‌اش را بفروشد و کارگاهش را راه اندازی کند. خانه‌ای که حالا قیمتش چندین برابر شده اما کارگاه بدلیل عدم حمایت مسئولان و نیز شیوع بیماری کرونا، رونق چندانی ندارد.

او که با هزینه فروش خانه‌اش، کارگاه خود را در مرکز فنی حرفه‌ای خواهران ملایر راه اندازی کرده، در گفت‌وگو با ایسنا تصریح می‌کند: این کارگاه گنجایش ۳۰ دار قالی ۹ متری را دارد. من با ۱۰ دار قالی شروع کردم و امید داشتم که با حمایت ارگان‌های ذیربط و اخذ تسهیلات، کارگاه را گسترش دهم تا زمینه اشتغال افراد بیشتری فراهم شود اما متأسفانه بدلیل عدم حمایت فعلا با ایجاد اشتغال برای ۱۵ خانم به کار ادامه می‌دهیم.

مواد اولیه بی کیفیت بزرگ ترین ضربه را به فرش ملایر زده است
شریفی که علاوه بر ایجاد اشتغال، تابحال ۲۰۰ هنرجو را در این کارگاه آموزش داده، ادامه می‌دهد: بی کیفیت بودن مواد اولیه، بزرگ ترین ضربه را به فرش ملایر زده است. فرشی که از این مواد بی کیفیت بافته می‌شود علاوه بر زمخت و زبر بودن، پس از دو بار شستشو، رنگ قاطی می‌کند.

به گفته این کارآفرین، زمانی فرش کهنه روستای میشن ملایر را در بازار عباس آباد تهران روی هوا می‌زدند، اما حالا بدلیل عدم کیفیت، بازار فروشش بسیار ضعیف شده است. از پود و چله پلی استر بجای پنبه استفاده می‌کنند. این در حالی است که اگر از مواد با کیفیت که قیمت بالاتری هم دارند، استفاده شود به طور قطع فرش بافته شده نیز به قیمت بالاتر به فروش می‌رسد و خریدار با رضایت کامل این فرش را می‌خرد.

شریفی با بیان اینکه تا سال ۸۰ فرش ملایر با فرش کاشان قابل مقایسه نبود، اضافه می‌کند: آن موقع فرش کاشان در مقایسه با فرش ملایر خیلی ضعیف تر بود اما بدلیل حمایت از قالیبافان حالا با ملایر قابل مقایسه نیست. اگر کاشان بودم تا بحال ۵۰ بار تسهیلات گرفته بودم اما متاسفانه هیچ رسیدگی به قالیبافان ملایر نمی‌شود.

کاهش صادرات فرش ملایر بدلیل مواد اولیه بی کیفیت
رئیس اتحادیه فرش ملایر مهم ترین مشکل حوزه فرش در این شهرستان را مواد اولیه بی کیفیت و نامرغوب می داند و مطرح می کند: وقتی مواد اولیه کیفیت مناسبی نداشته باشد، فرش با کیفیتی هم تولید نمی شود پس بازار فروش مناسبی هم نخواهد داشت به همین دلیل است که فرش ملایر راه خروج ندارد، یعنی صادرات فرش از ملایر بسیار کم رنگ شده است.

بیمه برخی قالیبافان قطع شده است
اسماعیل غیاثوند در گفت‌وگو با ایسنا از قطع شدن بیمه برخی قالیبافان خبر می‌دهد و می‌گوید: علاوه بر عدم تعلق هر گونه تسهیلاتی به قالیبافان، بیمه بسیاری از آن ها قطع شده و صنعت فرش در ملایر در حال نابودی است چون با این اوضاع هیچ تولید کننده ای رغبت نمی کند که فرش تولید کند.

واگذاری فرش به سازمان صمت؛ علت اصلی نابودی هنر قالیبافی
در ادامه رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرش استان همدان با بیان اینکه تاریخچه قالیبافی در ملایر به دوره قاجار باز می‌گردد، بیان می‌کند: چند سالی است که هر چه می‌گذرد بجای ارتقاء جایگاه فرش، این جایگاه هر روز تنزل کرده و ضعیف‌تر می‌شود.

احمد ملکی در گفت‌وگو با ایسنا علت تنزل جایگاه فرش طی سال‌های اخیر را کوتاهی دولتمردان می‌داند و ادامه می‌دهد: تا قبل از سال ۸۲ که فرش زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی بود، با تولید مواد اولیه با کیفیت، این مواد بصورت اقساطی در اختیار قالیبافان قرار می‌گرفت و قالی‌های بافته شده از قالیبافان خریداری می‌شد و به فروش می رسید اما از سال ۸۲ که اتحادیه فرش به اداره بازرگانی و سپس به اداره صنعت، معدن و تجارت واگذار شد، تا همین لحظه به فراموشی سپرده شده است.

او به از بین رفتن ۸۰ درصدی فرش دستباف ایرانی اشاره و اظهار می‌کند: با اینکه جهاد کشاورزی هیچ مسئولیتی در قبال اتحادیه فرش دستباف ندارد، دو اتاق و یک انبار در اختیار قالیبافان گذاشته و در حال حاضر همین جا مشغول بکار هستیم که اگر جهاد این مکان را در اختیار ما نمی‌گذاشت، همین اتحادیه هم تعطیل بود.

به گفته ملکی اگر این وضع تداوم داشته باشد، ظرف یک تا دو سال آینده این هنر اصیل ایرانی به طور کامل از بین می رود. همان طور که در حال حاضر در شهرهای رزن و کبودرآهنگ از بین رفته و کاملا تعطیل شده است.

فعالیت ۱۸۰۰ قالیباف در ملایر
رئیس هیات مدیره اتحادیه فرش استان همدان با اشاره به اینکه از شش هزار قالیباف در شهرستان ملایر، ۱۸۰۰ قالیباف که بیمه قالیبافی دارند، فعال اند، خاطرنشان می‌کند: روزانه افراد بسیاری بدلیل مشکلات مالی و برای کسب درآمد به ما مراجعه می‌کنند تا دار قالی و مواد اولیه در اختیارشان قرار دهیم اما متأسفانه هیچ کمکی از دست ما ساخته نیست چون هیچ سرمایه‌ای نداریم. این در حالی است که در صورت سرمایه گذاری و راه اندازی کارگاه قالیبافی، روزانه حدود ۱۰۰ قالیباف در ملایر می‌توانند مشغول بکار شوند.

او نقش‌های ماهی روستای حسین آباد، پیچ جوزان و چهار چنگ کسب و ننج را از جمله شناخته شده‌ترین نقش‌های قالی ملایر در جهان برمی‌شمرد و می‌گوید: در حال حاضر بدلیل عدم حمایت از قالیبافان این نقش‌ها بسیار ضعیف شدند و هیچ تسهیلاتی به قالیبافان تعلق نمی‌گیرد یا اگر تعلق بگیرد، شرایط بانکی آنقدر سخت است که عطایش را به لقایش می‌بخشند. ۱۸ سال است که هیچ قالیبافی نتوانسته تسهیلاتی برای توسعه کار خود دریافت کند.

قیمت مواد اولیه چند برابر افزایش یافته و کیفیت این مواد چند برابر کاهش
به گفته ملکی افزایش چند برابری مواد اولیه قالیبافی یکی دیگر از مشکلات مهم فعالان این هنر است بطوریکه مواد اولیه از ۲۵ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به ۹۰ هزار تومان افزایش یافته است. این در حالی است که بجای ارتقاء کیفیت، این مواد با کیفیت بسیار پایین تری عرضه می‌شوند.

رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرش استان همدان یادآور می‌شود: همین ۱۸۰۰ قالیباف بدلیل اینکه تحت پوشش بیمه هستند، مجبور به ادامه فعالیت اند و این هنر صنعت را در ملایر با چنگ و دندان نگه داشته‌اند.

واگذاری صنعت فرش به جهاد کشاورزی یا میراث فرهنگی؛ تنها راه نجات این هنر اصیل ایرانی
ملکی خواستار تغییر جایگاه متولی این صنعت از اداره صمت به جهاد کشاورزی یا سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است تا شاید این هنر اصیل ایرانی به جایگاه ویژه خود بازگردد و با حمایت از قالیبافان و ارائه تسهیلات به آنان، دوباره رونق گیرد.

به گزارش ایسنا نقش های پیچ جوزان، چهارچنگ قدیم، لچک ترنج، حاج خانومی، نقش انگوری، بوته ماهی، گلدانی دره جوزان، پنج ستاره، زیر خاکی و نقش بوته قالی های دستباف ملایر تا دهه ۸۰ در کشور و حتی در بسیاری از نقاط جهان زبانزد بوده حالا اما بدلیل عرضه مواد اولیه بی کیفیت و تولید فرش های نامرغوب، علاوه بر لطمه به بازار جهانی، دستان هنرمند قالیبافی که گره بر گره نقشی پر از حیات و سرزندگی خلق می کرد را از رمق انداخته و از ۶ هزار قالیباف در این شهرستان، تنها ۱۸۰۰ نفر باقی ماندند. از طرفی طی ۱۸ سال گذشته هیچ حمایت مالی از قالیبافان نشده و هیچ یک از آن ها موفق به اخذ تسهیلات نشده اند. به نظر می رسد مسئولان امر، پر پر شدن گل های قالی ملایر را رج به رج به نظاره نشسته اند. آیا وقت آن نرسیده که این هنر اصیل ایرانی از سازمانی که هیچ حمایتی از قالیبافان نداشته به سازمان دیگری که ظرفیت ها و امکانات لازم برای حمایت از این هنر را دارد، واگذار شود؟

منبع :ایسنا

نبود بازاریابی های قوی برای فرش‌های دستباف رشت

نبود بازاریابی های قوی برای فرش‌های دستباف رشت

ایسنا/گیلان پیشران فرش دستباف در رشت گفت: به دلیل نبود بازاریابی قوی، فرش‌های دست باف رشت به نام تبریز و قم فروخته می‌شوند.


صغری رضایی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ سال است که در حوزه فرش بافی رشت فعالیت دارد و علاوه بر بافندگی هنرجویانی را هم برای بافت فرش دستباف آموزش داده است، گفت: بازار نه چندان مطلوب فرش دستباف در رشت موجب شده است که حتی کارآموزان با استعداد این شهرستان انگیزه‌ای برای ماندگاری در این حرفه نداشته باشند.

مقالات دیگر: دندانپزشکی امیرآباد

وی افزود: تابلو فرش اصلا بازار خوبی ندارد و فقط وضعیت بازار قالی و قالیچه در سال‌های اخیر بهتر شده است.


رضایی ادامه داد: بافندگان شهرستان رشت فرش‌های بسیار با کیفیتی می‌بافند اما از آنجاییکه بازاریابی خوبی برای فرش‌های بافته شده در گیلان صورت نگرفته است به نام های فرش‌های تبریز و قم فروخته می‌شوند.

ترک اعتیاد شهرک غرب

وی خاطرنشان کرد: وابستگی بافت فرش در گیلان برای تهیه اقلام مورد نیاز بافت فرش به شهرهای قم و تبریز موجب شده است که ارزش فرش گیلان در کشور شناسانده نشود و حتی خود گیلانی‌ها هم برای خرید فرش دستباف به دنبال برندهای تبریز و قم باشند.


پیشران فرش دستباف در رشت گفت: گرانی مواد اولیه دغدغه‌های بافندگان فرش دستباف را دو چندان کرده است و همه این مشکلات موجب شده است که نه تنها از تعداد کارآموزان جدید من برای فرش دستباف کم شود بلکه میزان تولید و بافت فرش را کاهش دهیم.

مقالات مشابه دیگر: شستشوی فرش ترک

«تابلو فرش دستباف المپیک توکیو» رونمایی شد

«تابلو فرش دستباف المپیک توکیو» رونمایی شد/ اهدای یک تخته فرش به کمیته بین المللی المپیک
«تابلو فرش دستباف المپیک توکیو» رونمایی شد/ اهدای یک تخته فرش به کمیته بین المللی المپیک
آیین رونمایی از تابلو فرش دستباف المپیک و افتتاح نمایشگاه تابلوفرش‌های ورزشی در حاشیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به توکیو، سفارت ایران در ژاپن امروز، سه‌شنبه و در جریان چهارمین روز رسمی بازی های المپیک‌۲۰۲۰ توکیو میزبان شرکت کنندگان در مراسم رونمایی از «تابلو فرش دستباف المپیک توکیو» بود.

این مراسم با حضور مرتضی رحمانی موحد سفیر ایران در ژاپن، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک، نماینده هیات اجرایی کمیته بین المللی المپیک، نماینده کمیته ملی المپیک ژاپن، نصرالله سجادی سرپرست کاروان ورزش ایران و محسن رضوانی عضو هیات اجرایی برگزار شد.

در حضور این افراد از «تابلو فرش دستباف المپیک توکیو» رونمایی شد. در این تابلو فرش که ویژه بازی های ۲۰۲۰ توکیو بافته شده است، طرح پنج حلقه ویژه المپیک دیده می شود.

* افتتاح نمایشگاه تابلو فرش‌های ورزشی

همزمان با رونمایی از تابلو فرش دستباف المپیک توکیو، نمایشگاه تابلو فرش های ورزشی هم افتتاح شد تا این تابلو فرش در آن نگهداری و نمایش داده شود.

در این‌ نمایشگاه ۱۷ تابلو فرش ورزشی دیگر در معرض نمایش گذاشته شده است، این تابلو فرش ها مربوط به رویدادهایی مانند جام جهانی ٢٠١٨ روسیه، جام‌جهانی ٢٠١٤ برزیل، جام جهانی ٢٠٠٢ کره جنوبی و ژاپن، نمونه نمونه فرش اهدائی به فدراسیون فوتبال استرالیا در مسابقات قهرمانی ٢٠١٥ آسیا، تابلو فرش جام ملت های ٢٠١٩ آسیا و ... است.
* اهدای فرش دستباف المپیک توکیو به IOC
به گفته سیدرضا صالحی امیری و طبق آنچه در مراسم‌رونمایی به آن تاکید شد، یک تخته از این فرش به کمیته بین المللی المپیک (IOC) اهدا می شود تا در موزه لوزان سوئیس نگهداری شود. همچنین یک تخته از فرش به کمیته المپیک ژاپن و سفارت ایران در این کشور اهدا شد. قرار است یک تخته از این فرش هم در موزه ملی ورزش ایران نگهداری شود.

* سفیر ایران در ژاپن: بافت این فرش نشانه توجه ایرانی ها به اهداف المپیک است

در مراسم رونمایی از تابلو فرش دستباف المپیک توکیو، مرتضی موحد رحمانی، سفیر ایران در ژاپن گفت: به همه میهمانان که در این مراسم حاضر شده اند، خوشآمد می گویم. فرش ایران جلوه زیبا و خاطره انگیزی از بخش بزرگی از فرهنگ جهان است. بافت فرش ایرانی با طرحها و رنگ‌ها و جذابیت های گوناگون، نشان از فرهنگ غنی ایرانیان دارد و برای تاثیر گذاری در سطح بین المللی است.

رحمانی ادامه داد: امروز فرش ایرانی به عنوان سفیر فرهنگی ایران زمین در اقصی نقاط دنیا می درخشد و خوشحالم که تجار ژاپنی در این زمینه فعال هستند.

در مراسم امروز با ابتکار و همت آقای عادل غیبی که سالهای طولانی را با مردم ژاپن زندگی کرده و در زمینه فرش ایرانی فعالیت های گسترده ای داشته است، تابلو فرشی را با موضوع المپیک رونمایی می کنیم. به طور قطع اقدام شرکت سونای در بافت این اثر ارزشمند در مسیر المپیک توکیو و خلق این اثر هنری نشانه توجه مردم ایران به اهداف عالیه المپیک است.

سفیر ایران در ژاپن گفت: در خاتمه ضمن تشکر از حضور همه میهمانان عالیقدر از تلاش های صمیمانه دکتر صالحی امیری، شرکت سونای و همه همکارانم در سفارت تشکر می کنم.

* تاکید صالحی امیری بر تاثیرگذاری نقش فرش ایرانی بر معرفی فرهنگ اصیل ایران

صالحی امیری خطاب به سفیر ایران در ژاپن و دیگر افراد حاضر در این مراسم گفت: مایه مسرت من است که در مراسم‌ رونمایی حضور دارم. از تمام ‌دست اندرکاران به ویژه سفارت ‌ایران در ژاپن و اقای عادل غیبی تشکر می کنم.

وی با اشاره به مشترکات فرهنگی مردم ایران و ژاپن خاطرنشان کرد: این مشترکات از پیشینه روابط دوستانه میان دو کشور است که تاریخچه آن از زمان جاده ابریشم آغاز شد.

صالحی امیری تصریح کرد: فرش ایران به عنوان‌ نماد هنر ایرانی در خیلی از کشورها بوده و در معرفی فرهنگ اصیل ایرانی نقش مهمی داشته است. هر چند تاریخ بافت فرش به طور دقیق مشخص نیست اما نشانه هایی است مبنی بر اینکه از ۲۵۰۰ سال پیش ایرانی ها بافت فرش را آغاز کردند.
رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه این ارزش فرهنگی و فاخر دارای ارزش های بی نظیری است، گفت: موجب افتخار این‌جانب است که به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک ایران در مراسم رونمایی حضور دارم. ما آرزومندیم که توسعه روند حسنه و دیرینه ژاپن و ایران در همه ادوار بوده و هستیم و امیدوارم در توسعه روابط ورزشی هم‌ گام های اساسی برداریم.

صنعت فرش کشور بیشتر تحت تاثیر خودتحریمی قرار دارد

یک کارآفرین حوزه فرش:

صنعت فرش کشور بیشتر تحت تاثیر خودتحریمی قرار دارد

ایسنا/آذربایجان شرقی یک کارآفرین در حوزه صنعت فرش با بیان این‌که بازار فرش در وضعیت راکد قرار دارد و فروش، بسیار کم است، گفت: کرونا و اصل تحریم‌های خارجی بر کشور تنها یک عامل برای این وضعیت می‌توانند باشند اما عنصر خودتحریمی، عامل در عامل بازار راکد فرش بوده و صنعت فرش کشور بیشتر تحت تاثیر خودتحریمی قرار گرفته است.


مراد بی‌شک، مدیرعامل یکی از شرکت‌های تعاونی حوزه فرش در تبریز است که با آغاز فعالیت شرکت خود در سال ۹۵ در جهت تولید و بافندگی فرش‌های درشت بافت و ریزبافت اقدام به کارآفرینی کرده و تاکنون برای حدود ۳۰۰ نفر اشتغال زایی کرده و حتی در سال ۹۸ نیز به عنوان تعاونی برتر استان معرفی شده است؛ هم‌چنین او یکی از پیشران‌های طرح ملی توسعه مشاغل خانگی است که در حیطه درآمدزایی و ایجاد اشتغال خانگی  فعالیت می‌کند.


وی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با بیان این‌که بافت اولین فرش دستبافت دایره‌ای هریس-مهربان (درشت بافت) به نام وی به ثبت رسیده است، متذکر شد: با آغاز بافت این نوع فرش، به طور مستقیم حداقل برای ۱۵ نفر شغل ایجاد شده که اکنون این افراد در حال فعالیت هستند.


وی با بیان این‌که توانسته برای حدود ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کند و اگر حمایت شود می‌تواند این تعداد را افزایش دهد، افزود: از صفر تا ۱۰۰ تولید و فروش فرش را به تنهایی در شرکت تعاونی خود انجام می‌دهم.      

قالیشویی شرق تهران

لزوم توجه بیشتر مسئولان به حوزه فرش


بی‌شک با تاکید بر این‌که مسئولان امر در رابطه با صنعت فرش ایران و به خصوص تبریز دچار غفلت شده‌اند، گفت: تبریز پایتخت فرش دستبافت دنیا است و حتی این صنعت به عنوان دومین صنعت ارزآور کشور محسوب می‌شود اما دولت و نهادهای ذی ربط آنگونه که به صنعت نفت اهمیت می‌دهند، به حوزه فرش توجه ندارند.


موانع بر سر تولید فرش


وی با انتقاد از پروسه‌های طولانی مدت بروزرسانی، اخذ مالیات و ... شرکت تعاونی، ادامه داد: با توجه به تاکیدات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مانع زدایی‌ها از مسیر تولید داخلی، مسئولان نیز باید این سخن را سرلوحه خود قرار دهند و مانع‌های بی‌جا و به درد نخور را از مقابل راه  فعالان و تولیدکنندگان بردارند تا کار و حرفه به سرعت پیش برود، در حالی که برای حوزه فرش یک نهاد مشخص پاسخگوی مشکلات تولیدکنندگان نیست و کارهای اداری آنقدر به طول می‌انجامد که باعث دلسردی تولیدکننده می‌شود.


وی گفت: تبلیغات مناسب و سرمایه گذاری‌ها برای معرفی فرش تبریز و زمینه برای حضور مشتریان خارجی در نمایشگاه‌های داخلی تبریز تاکنون چندان وجود نداشته است و ما مجبور هستیم تا با تقبل هزینه‌های بالا محصولات خود را در وضعیت راکد کنونی برای فروش به تهران ببریم.


این کارآفرین حوزه صنعت فرش متذکر شد: در خصوص ارائه وام قالی بافان نیز از سوی دولت کم لطفی می‌شود؛ هم‌چنین عدم بیمه کارکنان حوزه فرش که در طول سه الی چهار سال گذشته شاهد بودیم، دست اندرکاران این حوزه را دلسرد کرده و امیدی برای ادامه فعالیت قالی بافان باقی نمی‌گذارد.

دندانپزشکی در ایام کرونا

وجود ۲۵۰ هزار قالی باف در آذربایجان شرقی 


وی با اشاره به وجود نزدیک به ۲۵۰۰ فروشگاه فرش در تبریز، گفت: حدود ۲۵۰ هزار نفر به طور مستقیم و حدود ۷۰۰ هزار نفر به طور غیرمستقیم در صنعت فرش دستبافت در آذربایجان شرقی در حال فعالیت هستند که این آمار، نشان‌دهنده توجه و اهمیت مردم استان به صنعت فرش است اما متاسفانه در مقابل این حجم عظیمی از توجه، از طرف مسئولان حمایتی دریافت نمی‌کنیم و با تداوم این روند به نظر می‌رسد عنوان مهدفرش دستباف از تبریز گرفته شود.


وی افزود: قالی بافی، کار بسیار سختی است که باید چندین ساعت بدون حرکت پشت دار قالی نشست که این امر باعث شده قالی بافان با عوارضی چون دیسک کمر، مشکلات چشم، درد دستان، آرتروزهای زانو و ... دست و پنجه نرم کنند و مخارج پزشکی بالایی برایشان ایجاد شود و حتی اکنون اکثریت قالی بافان مستاجر هستند.


بی‌شک اظهار کرد: تولیدکننده فرش در کشور زیاد است اما متاسفانه بازار هدف برای این حوزه نداریم و برای آن برنامه‌ای هم تدوین نشده است. در این حوزه هیچ تشویق و حمایتی از  قالی بافان انجام نمی‌گیرد، در حالی که مسئولان نهادهای استانی و شهرستانی می‌توانند با تشویق مردم به خرید فرش‌های دستباف الگویی برای جامعه باشند.   


وی با بیان این‌که با هر دار قالی که شروع به بافت فرش بر روی آن شود، ۲۲ نوع شغل پابرجا می‌ماند، افزود: فرش ایران در دنیا زبانزد است اما در داخل کشور خودمان بسیاری از افراد فرش‌های خارجی به خصوص فرش ترکیه را خریداری می‌کنند در حالی که جنس این فرش‌های خارجی از نوع پلاستیکی است و برای سلامت انسان مضر هستند.


خرید فرش‌های دستبافت؛ گزینه خوب برای سرمایه گذاری 


وی ادامه داد: خرید فرش‌های دستبافت، سودده و گزینه خوب سرمایه گذاری هست و می‌توان فرش دستباف دست دوم را حتی با قیمتی بالاتر از قیمت خریداری شده فروخت، از سوی دیگر این فرش‌ها از جنس نخ‌های طبیعی بوده و بر روی حفظ سلامتی بدن نیز تاثیر می‌گذارند.


این تولیدکننده حوزه فرش افزود: حمایت از صنعت فرش باید هم از طرف مردم و هم از طرف دولت انجام بگیرد. ارتباط دادن شرکت‌ها با یکدیگر و هم‌چنین استفاده از تولیدات داخلی در نهادهای مختلف کشور، حداقل کاری است که دولت برای رونق اقتصاد کشور می‌تواند انجام بدهد چرا که انتظار از کشورهای خارجی یک تفکر بیجا و غیرمنطقی است.


وی در ادامه با اشاره به طرح توسعه مشاغل خانگی  نیز که به کارفرمایی وزارت تعاون و توسط جهاددانشگاهی اجرا می‌شود، گفت: به دلیل تعداد بالایی از افراد بیکار در خانه‌ها، هرچقدر که برای توسعه مشاغل خانگی تلاش و کارآفرینی کنیم، باز هم کم است.  این طرح توسعه مشغال خانگی یک اقدام بسیار خوبی است که بانوان توانمند و نیازمند بسیاری می‌توانند از طریق آن جذب بازارکار شوند.


وی با بیان این‌که تمامی اختلافات و تفکرات غلط و کارهای خلاف در جامعه، عمدتا به خاطر بیکاری انجام می‌گیرد، افزود: ما با ایجاد اشتغال می‌توانیم این عوامل را به حداقل برسانیم.


بر اساس این گزارش، کارفرمای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجری ستادی آن معاونت آموزشی و کارآفرینی جهاد دانشگاهی و همچنین ناظر ستادی آن دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی بوده و مجریان استانی نیز واحدهای استانی جهاد دانشگاهی هستند.


طرح مطالعات، ساماندهی، بررسی، استعدادسنجی، توانمندسازی و اتصال به بازار ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر از متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی در ۳۱ استان کشور  از جمله آذربایجان شرقی بر اساس الگوی طرح توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی اجرا می‌شود.


این طرح در سطح استان آذربایجان شرقی به تعداد 3000 نفر از متقاضیان مشاغل خانگی اجرا می‌شود و متقاضیان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت www.inhb.ir مراجعه کنند.