همه چیز دان

اینجا درباره همه چیز صحبت میشه

همه چیز دان

اینجا درباره همه چیز صحبت میشه

در صورت قهر با صندوق رای، فرش قرمزی در انتظار اصلاح طلبان نیست

تهران-ایرنا- نماینده پیشین مجلس دهم با اشاره به محدودیت‌های ایجاد شده برای مشارکت سیاسی و انتخاباتی مردم،گفت: اصلاح طلبان فکر نکنند اگر از صندوق رای قهر کنند برای آن ‌ها فرش قرمز پهن خواهد شد.جریان‌های سیاسی و حاکمیت باید زمینه را برای مشارکت مردم فراهم نمایند تامردم احساس کنند که رای آنها موثر است.


حجت الاسلام «احمد مازنی» نماینده پیشین مردم تهران در مجلس دوره دهم و فعال سیاسی اصلاح طلبان در پاسخ به این پرسش که برای افزایش مشارکت انتخاباتی مردم در انتخابات سال آینده چه اقداماتی می‌توان انجام داد، به پژوهشگر ایرنا گفت:مساله انتخابات از چند جهت قابل بررسی است. اگر این جهات مورد توجه قرار گیرد می‌توانیم انتظار افزایش مشارکت مردم را داشته باشیم. در این زمینه بخشی از وظیفه بر عهده نهادهای حاکمیتی و دستگاه‌های متولی انتخابات چه در حوزه نظارت و چه در زمینه اجرا است.


وی ادامه داد: به هرحال رفتار و کردار متولیان انتخابات در رای و مشارکت مردم تاثیر دارد. یعنی اگر مردم ببینند در بین افرادی که از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند همه نامزدها از یک سلیقه سیاسی و فکری هستند،به صورت عقلانی مردم احساس خواهند کرد که مشارکت آن‌ها در انتخابات بی‌ فایده است. بعد دیگر این است که مردم احساس کنند این رویکرد در کشور حاکم است که مردم چه رای بدهند و چه رای ندهند و به هر کسی هم رای دهند تغییری در سیاست ‌ها اتفاق نخواهند افتاد و عده‌ای راه خود را خواهند رفت. در این صورت طبیعی است که مردم دلسرد خواهند شد. یعنی اینکه منتخبان مردم یا نمیخواهند یا نمی توانند به وعده‌های خود عمل کنند. این امور جزو وظایفی است که حاکمیت برای افزایش مشارکت بر عهده دارد. باید همه این زمینه‌ها و شرایط از سوی حاکمیت برای افزایش مشارکت مردم مهیا شود.


مسوولیت شورای نگهبان در قبال افزایش مشارکت مردم 

نماینده مردم تهران در مجلس دهم با بیان اینکه قانون اساسی هم در اصول مهم و پایه‌ای خود که مربوط به اداره جامعه و مبانی نظام جمهوری اسلامی می‌شود بر مشارکت مردم تاکید دارد، بیان داشت: قانون اساسی تاکید دارد که همه ارکان نظام و همه دستگاه ‌های کشور موظف هستند زمینه مشارکت، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی مردم را برای تحقق آرمان ‌های انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم کنند. بنابراین با این نگاه به قانون اساسی، شورای نگهبان نمی‌تواند بگوید من وظیفه‌ای در قبال مشارکت مردم ندارم. شورای نگهبان بخشی از نظام اسلامی است. پس  این نهاد وظیفه دارد شرایطی فراهم کند تا زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات سال آینده فراهم شود.


ضرورت دادن سیگنال‌های مثبت از طرف حاکمیت به مردم 

مازنی درباره این  که آیا بسترهای مشارکت حداکثری مردم برای انتخابات سال آینده فراهم شده است یا خیر، توضیح داد: در شرایط فعلی نمی‌توان در این زمینه قضاوت کرد. اما عملکرد نهادهای تاثیر گذار نشانه‌های مثبتی را به جامعه ارایه نمی‌کند. به عنوان مثال یکی از نهادهای تاثیر گذار در انتخابات صداوسیما است.


وی ادامه داد: صداوسیما یکی از نهادهای انحصاری و تبلیغاتی است.  اگر برنامه‌های مشارکت محور در شبکه‌های مختلف تلویزیون تهیه و منتشر شود و دیدگاه‌ها و نظرهای مختلف فرهنگی و سیاسی امکان حضور در صداوسیما داشته باشند و بستر فراهم شود. ان وقت خروجی این رویکرد افزایش مشارکت مردم خواهد بود. در واقع این رویکرد دعوت مردم به مشارکت از سوی نظام است. صداوسیما باید در این جهت فعال باشد.


این فعال سیاسی تاکید کرد: سیگنال ‌هایی که از مجموعه نهادهای موثر به مردم منتقل می‌شود اگر ناشی از این امر باشد که مشارکت بالای مردم برای نظام مهم است؛ مردم حضور پیدا خواهند کرد. در حالی که من فکر می‌کنم در انتخابات مجلس چه به عمد و چه سهوا رفتاری از سوی برخی نهادها مشاهده شد که حاکی از این بود که بهتر است مردم کمتر در انتخابات مشارکت کنند.

شاید بخواهید بخوانید : سالن زیبایی صادقیه

 عده‌ای به دنبال مشارکت حداقلی هستند

وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعاتی که دارم و نه تحلیل،  معتقد هستم که برخی از افراد فعال در طیفی از جریان‌های سیاسی کشور به دنبال مشارکت حداقلی مردم هستند، اظهار داشت: این افراد معتقد هستند که مشارکت کمتر مردم و انتخاب شدن فرد مورد نظر آن‌ها بهتر و مطلوب‌ تر از آن است که با مشارکت حداکثری مردم فرد مورد نظر آن‌ها انتخاب نشود. این نگاه در کشور ما وجود دارد. حاکمیت باید در این زمینه شفاف سازی کند که  این نگاه نظام و نهادهای حاکمیتی نیست.


با قهر کردن مشکلات کشور درست نمی‌شود

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به نقش احزاب و جریان‌های سیاسی در افزایش مشارکت مردم، بیان داشت: بخشی از مسوولیت افزایش مشارکت مردم در انتخابات هم متوجه احزاب است. جریان‌های سیاسی  مخصوصا جریان اصلاحات باید در عرصه انتخابات فعال باشد تا یک جریان فکر نکند کشور ملک مطلق آن‌ها است و همه جریان‌ها ضد انقلاب هستند و فقط آن‌ها جریان راستین انقلاب اسلامی هستند.


وی تصریح کرد: جریان اصلاحات فکر نکند که اگر قهر کند جلوی این جریان فرش قرمز پهن خواهند کرد. مسایل کشور با قهر کردن و فاصله گرفتن از صندوق رای  حل نمی‌شود. بنابراین جریان‌های سیاسی به اضافه حاکمیت باید زمینه را برای مشارکت مردم فراهم کنند که مردم احساس کنند که رای آن‌ها مهم و موثر است. اگر زمینه مشارکت مردم مثل انتخابات مجلس یازدهم فراهم نشود در  انتخابات ریاست جمهوری سال آینده منافع ملی کشور ضرر بیشتری متحمل خواهد شد.

مقالات دیگر ما:

قالیشویی سبلان

کاهش تولید فرش در استان چهارمحال و بختیاری/ گرانی مصالح و افزایش هزینه‌ها عوامل اصلی

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهار محال و بختیاری گفت: امسال در حالی که انتظار می‌رفت با شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیت‌های بیرون از خانه، فرش‌بافی از رونق بیشتری برخوردار شود اما بافت فرش در استان در مقایسه با سالهای گذشته کاهش داشته است.


به گزارش ایلنا، علیرضا جیلان با بیان اینکه ۸۰ درصد فرش تولیدی در استان قابلیت صادرات دارد، تصریح کرد: افزایش قیمت مواد و مصالح بافت فرش و محدودیت‌های ناشی از صادرات باعث شده است تا در سالجاری فرش تولیدی در استان کاهش یابد و بافندگان نیز انگیزه‌ای برای بافت فرش نداشته باشند.


جیلان  تعداد بافندگان فرش در استان را ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۵۰ هزار بافنده به طور مستمر قالی می‌‎بافند که اگر هر کدام از این بافندگان به طور میانگین در طول سال چهار متر مربع قالی ببافند، ۲۰۰ هزار متر مربع فرش در استان بافته می‌شود.


وی ادامه داد: امسال در حالی که انتظار می‌رفت با شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیت‌های بیرون از خانه، فرش‌بافی از رونق بیشتری برخوردار شود و بافندگان ساعات بیکاری بیشتری برای بافت فرش داشته باشند، اما گرانی مصالح و افزایش هزینه‌های تولید بر اساس گزارش تعاونی‌های، بافت فرش در استان در مقایسه با سالهای گذشته کاهش داشته است.


رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سال‌های گذشته فرش تولیدی بافندگان به ۲ برابر قیمت در بازارهای داخلی و خارجی به فروش می‌رسید، تصریح کرد: این در حالی است که در سالجاری با افزایش قیمت مواد و مصالح، هزینه تولید فرش با قیمت عرضه آن در بازار تفاوت چندانی ندارد، از همین رو بافنده رغبتی برای تولید ندارد.


جیلان، ایجاد دهکده فرش را راهکاری برای رفع چالش‌های تولید فرش در استان برشمرد و گفت: با تکمیل زنجیره تولید، هزینه‌ها به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و در این صورت بافندگان انگیزه بیشتری برای تولید فرش خواهند داشت.


فرش چهارمحال و بختیاری  به ثبت جهانی نشان جغرافیایی رسیده  که بیشترین فرش‌های چهارمحال و بختیاری را قالی شهرکرد، قالی قهفرخ (فرخشهر)، یلمه بروجن، گبه ریزباف اردل، فرش بختیاری مناطق عشایری و بختیاری‌نشین و فرش چالشتری تشکیل می‌دهد.

مقالات مرتبط: قالیشویی شهرک امید

کاهش تولید فرش در استان چهارمحال و بختیاری/ گرانی مصالح و افزایش هزینه‌ها عوامل اصلی

قیمت شست و شوی هر مترمربع فرش بین ۱۰ تا ۲۴ هزار تومان است

قیمت شست و شوی هر مترمربع فرش بین ۱۰ تا ۲۴ هزار تومان است

ایسنا/البرز رئیس اتحادیه فرش و قالیشویان کرج گفت: قیمت شستشوی فرش ماشینی و دستبافت با توجه به مواردی مثل تفاوت شانه، نوع بافت، متریال استفاده شده در بافت و ... متفاوت است.

محمد رضا احسانی نیا در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به افزایش نرخ قالیشویی در سال جاری اظهار کرد: علی رغم افزایش هزینه‌های واحدهای قالیشویی مثل دستمزد نیروی انسانی، گران شدن مواد اولیه، افزایش بهای انرژی و ...، نرخ خدمات قالیشویی از سال ۹۸ تغییر نکرده بود ولی امسال با پیگیری‌های صورت گرفته، شاهد افزایش چند درصدی بهای خدمات واحدها هستیم.
وی در پاسخ به اینکه امسال فرش ماشینی و دستباف با چه قیمتی شسته می‌شود، گفت: قیمت شستشوی فرش ماشینی و دستبافت با توجه به مواردی مثل تفاوت شانه، نوع بافت، متریال استفاده شده در بافت و ... متفاوت است.

احسانی نیا اضافه کرد: در حال حاضر فرش ماشینی کمتر از هزار شانه متری ۱۰ هزار تومان و بالای هزار شانه ۱۳ هزار تومان شسته می‌شود.

وی توضیح داد: البته برخی فرش‌های دستباف هستند که هم از نظر نوع بافت و هم از لحاظ قیمت شانه به شانه فرش‎‎‌های ماشینی حرکت می‌کنند که قیمت شست‌وشوی آنها طبق عرف و توافقی است.

رئیس اتحادیه فرش و قالیشویان کرج گفت: قیمت شست و شوی هر متر مربع فرش دستباف نیز متری ۱۸ تا ۲۴ هزار تومان است و البته قیمت فرش‌های ابریشمی و خاص هم توافقی است.

وی در ادامه در پاسخ به اینکه اگر مردم در خصوص خدمات قالیشویی‌ها شکایت داشته باشند باید از چه طریق اقدام کنند، توضیح داد: شهروندان می‌توانند شکایات خود را با تلفن ۳۲۲۲۲۶۱۰ در میان بگذارند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

احسانی نیا در ادامه گفت: برای اینکه مردم خدمات با کیفیتی از سوی واحدهای قالیشویی دریافت کنند باید فرش‌های خود را به واحدهای مجوزدار بسپارند؛ برای اطلاع از مجوزدار بودن واحدها شهروندان می‌توانند با اتحادیه تماس بگیرند و یا شماره قالیشویی را از ۱۱۸ استعلام کنند.
این مسئول افزود: مردم نباید فرش‌های خود را به واحدهایی که فاقد مجوز هستند بسپارند چون در صورت بروز حادثه مثل آسیب به فرش، کیفیت نامناسب شستشو و ... این واحدها پاسخگو نخواهند بود.